Чотирилапий прикордонник Ларус на варті!

Автор Ксенія Кайдалова

Попри врівноважений та відносно спокійний характер, чотирилапий прикордонник Ларус – гроза для всіх порушників державних рубежів. Одне слово кінолога і Ларус розшукає по сліду найспритнішого правопорушника.

Інспектор прикордонної служби Орест Демидченко та німецька вівчарка Ларус виконують службові обов’язки в одному з підрозділів Чопського прикордонного загону. Вони працюють у чіткому тандемі вже два роки. За час служби мають понад два десятки спільних затримань. Гострий нюх хвостатого помічника не обманути, а від його швидких лап не втекти.

Орест розповідає, що впевнений у своєму другові на всі сто відсотків.

«Він мене розуміє з півслова. Я його видресирував, так би мовити, під себе. Це не було важко, адже Ларус дивовижно розумний і кмітливий», – говорить прикордонник.

Орест згадує, що коли обирав майбутнього помічника у Кінологічному центрі, з-поміж усіх службових собак Ларус впав йому в очі одразу. Він вирізнявся незвичним зонарним забарвленням і пронизливим, майже людським, поглядом. Інтуїція прикордонника не підвела – наразі він пишається результатами роботи хвостатого напарника.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше