Чи випадкові виплати гральних автоматів®

Автор Галина Шподарева

Ігровий автомат – це тип ігрового пристрою, в якому гравці роблять ставки на шанси виграти різноманітні призи. Найчастіше коефіцієнти виплат фіксовані, хоча деякі ігри пропонують змінні виплати залежно від кількості поставлених монет.

В ігрових автоматах зазвичай використовується колесо, що обертається, яке називається барабаном. Кожен барабан містить кілька вертикальних слотів, у кожному з яких є символ. Коли барабани перестають обертатися, символи стають на місця в заданому порядку. Якщо шаблон відповідає заздалегідь вибраній комбінації символів, гравець отримує приз.

Термін «ігровий автомат» виник у Сполучених Штатах у 19 столітті. До цього такі пристрої часто називали просто “ігровий апарат”, “ігровий автомат”, “однорукий бандит” або “однорукий гравець”.

Чи справді слоти випадкові?

Говорять, що онлайн-слоти використовують ті ж типи програм генератора випадкових чисел, що й у наземних казино. Але чи це так насправді?

Під час гри в онлайн-слоти ви побачите слово «Випадково» поруч із кожною виграшною лінією. Це вказує на те, що машина використовує генератор випадкових чисел, щоб визначити, чи ви виграєте або програєте. Однак, насправді є ще один спосіб визначити, скільки грошей ви збираєтеся виграти.

ГВЧ (що означає «генератор випадкових чисел») — це програма, яка визначає, скільки монет ви виграєте чи програєте, залежно кількості символів, що відображаються на барабанах. Наприклад, якщо барабан містить п’ять символів, він може відображати один символ за спін. Якщо він відображає 10 символів, він може відображати три символи за спін.

Це означає, що деякі спіни можуть закінчитися програшем, інші можуть принести велику виплату. Хоча це правильно для більшості ігрових автоматів, це не завжди так. Деякі ігри запрограмовані на відстеження виграшів та програшів протягом тривалого часу. Це дозволяє їм регулювати шанси відображення певних символів. Крім того, деякі ігри запрограмовані таким чином, щоб гравці могли робити ставки більше ніж один раз протягом кожного раунду. Наприклад, один із популярних провайдерів Fugaso часто практикує таку особливість у своїх ігрових автоматах. Це означає, що кожен ігровий автомат даного провайдера дуже добре спроектований та тонко налаштований.

Чому ігрові автомати не випадкові?

На мою думку, ігрові автомати не зовсім випадкові. Вони запрограмовані на отримання конкретних виплат з урахуванням заздалегідь визначених формул. Ці формули використовуються для визначення того, які виграшні комбінації випадають найчастіше і, отже, становлять більшу частину відсотків виплат.

Ця ж формула використовується для розрахунку шансів на виграш джекпоту. Поки гравці продовжують робити ставки на автомат, можливість зірвати джекпот збільшується. Однак, щойно гравець виграє джекпот, шанси отримати ще один різко падають. Це пов’язано з тим, що шанси знову отримати певну комбінацію є надзвичайно малими. Насправді, ймовірність того, що двічі поспіль випаде одна й та сама комбінація, менше одного до десяти мільярдів.

Ось чому я думаю, що гральні автомати не зовсім непередбачувані. За своїм задумом вони не припускаються справжньої випадковості. Неможливо дізнатися, чи принесе це обертання виграш. Тому неможливо точно передбачити результати майбутніх розіграшів.

Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйтесь правил відповідальної гри.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше