Допомагала російським загарбникам: СБУ викрила колаборантку

Автор Ксенія Кайдалова

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 53-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

За даними дізнання, під час окупації Куп‘янська місцева мешканка вирішила добровільно допомогати російським загарбникам та приєдналась до лав окупаційної адмінстрації. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Вона обійняла фейкову посаду — «заступник начальника відділу фінансового забезпечення і виконання бюджету управління фінансів ВЦА Куп’янського району Харківської області».

Псевдопосадовиця брала участь у складанні та виконанні «бюджету» окупаційної адміністрації. 

На цій «посаді» колаборантка брала участь у складанні та виконанні грабіжницького бюджету рашистів, планувала їхні витрати та надходження, організовувала нарахування заробітної плати представникам окупаційної адміністрації держави-агресора.

Після деокупації району колаборантка залишилася у місті та намагалася уникнути передбаченої законом відповідальності. Втім, оперативники спецслужби викрили її злочинну діяльність.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше