Допомагав відновлювати залізничне сполучення на окупованій Харківщині: ворожий поплічник отримав 10 років

Автор Галина Шподарева

За матеріалами СБУ до десяти років увʼязнення засуджено ворожого пособника, який займався військовою логістикою для окупантів на Куп’янській залізниці.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними правоохоронців, поплічник рашистів очолив базу палива виробничого підрозділу «Локомотивное депо Купянск» так званого державного підприємства «Купянская железная дорога» при окупаційній адміністрації держави-агресора.

Встановлено, що чоловік допомагав країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з регіоном для забезпечення потреб окупаційних угруповань на східному фронті.

За вказівкою рашистів зловмисник організовував перевезення особового складу, військової техніки та боєприпасів за допомогою залізничного транспорту з території рф до тимчасово захоплених районів Харківщини.

Крім цього, пособник організував передачу устаткування та товарно-матеріальних цінностей місцевого підрозділу «Укрзалізниці» в користування країни-агресора.

Співробітники спецслужби затримали зловмисника у лютому минулого року.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 111-2 (Пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

За матеріалами української спецслужби суд призначив йому десять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше