Судитимуть автослюсаря, який ремонтував техніку рашистів під час окупації Харківщини

Автор Галина Шподарева

Судитимуть ще одного ворожого поплічника, який співпрацював з російськими загарбниками під час окупації Харківщини. Обвинувачений – 36-річний житель Богодухівського району, який до повномасштабного вторгнення рф в Україну працював автослюсарем на місцевому бетонному заводі.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час тимчасової окупації сіл Макарове та Турове Золочівської ОТГ чоловік добровільно вирішив допомагати ворогу. Пособник окупантів, маючи відповідні знання і навички, допомагав збройним формуванням держави-агресорки у ремонті їхньої автомобільної та військової техніки.

Крім того, обвинувачений «зливав» російським загарбникам дані про проукраїнськи налаштованих громадян, співробітників правоохоронних органів та українських захисників. 

Щоб отримати привілейоване ставлення від окупантів, чоловік також «наводив» їх на помешкання місцевих жителів, які виїхали зі своїх домівок. У подальшому російські військові обкрадали ці домоволодіння. Більше того, обвинувачений, демонструючи «турботливість», і сам збирав та передавав ворогу продукти харчування, одяг та інші необхідні речі.

У лютому цього року пособника окупантів викрили українські правоохоронці. За клопотанням сторони обвинувачення чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Богодухівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до Дергачівського районного суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше