ISW прогнозує, що на Росію може чекати колапс під Лиманом

Автор Марина Ніколаєва

Аналітики Інституту вивчення війни заявляють, що РФ не реагує на поточні втрати росіян під Лиманом і не готується до колапсу на цій ділянці фронту, на їхню думку, це ще більше знизить моральний дух росіян, пише ISW

Інститут припускає, що крах Лиманського котла, ймовірно, матиме серйозні наслідки для російського угруповання на півночі Донецької та західній частині Луганської областей і може дати змогу українським військам загрожувати російським позиціям уздовж західного кордону Луганської області та на ділянці Сєвєродонецьк-Лисичанськ.

Також ISW зазначає, що Міністерство оборони РФ не реагує на поточні втрати росіян під Лиманом і не готується до колапсу на цій ділянці фронту, що, ймовірно, ще більше знизить і без того низький моральний дух росіян.

Крім того, майбутні успіхи України в критично важливих районах Донецької та Луганської областей “можуть вбити додаткові клинці між російськими націоналістами та військовим керівництвом, а також між російськими військами та їхнім командуванням”.

Кремль може тимчасово відкласти оголошення про анексію окупованих Росією українських територій, щоб краще підготувати російський інформаційний простір та адміністративну організацію, хоча 30 вересня залишається найбільш вірогідною датою для оголошення анексії.

За даними інституту, російська влада продовжує направляти нещодавно мобілізованих і недостатньо підготовлених новобранців для нібито посилення дуже “деградованих залишків різних підрозділів”, включаючи підрозділи, які раніше вважалися головними бойовими силами Росії.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше