Як брати участь у будівельних тендерах, якщо ви ФОП®

Автор АТН
Як брати участь у будівельних тендерах, якщо ви ФОП® 1

Щороку держава витрачає десятки мільярдів гривень на закупівлі будівельних та ремонтних робіт та ще близько мільярду на будівельні матеріали. У кожній такій закупівлі може взяти участь кожен охочий підприємець чи юридична особа. Достатньо лише мати можливість надати саме ту послугу чи товар, які необхідні замовнику. Пропонуємо дізнатися, як брати участь у тендерах на будівництво, якщо ви ФОП.

Як відбуваються державні тендери

Тендери Prozorro проходять наступним чином:

  1. Замовники, які потребують виконання будівельних робіт, публікують оголошення про закупівлю у системі Prozorro.
  2. Ви як постачальник реєструєтеся на обраному електронному майданчику і знаходите з його допомогою цікавий вам тендер (всі опубліковані в Prozorro тендери доступні на майданчику SmartTender.biz).
  3. Ви формуєте свою тендерну пропозицію, в якій підтверджуєте свою відповідність умовам замовника (надаєте документи, перелік яких зазначений в умовах тендеру) та пропонуєте ціну, за яку готові надати товар чи послуги.
  4. Разом з іншими постачальниками, які подали пропозицію, ви берете участь в аукціоні, під час якого знижуєте або залишаєте без змін запропоновану вами ціну.
  5. У разі перемоги ви підписуєте із замовником договір про постачання послуг чи товарів та отримуєте оплату.

За допомогою такого нескладного алгоритму ви можете отримувати замовлення на суми від десятків тисяч до мільярдів гривень. А якщо вам знадобиться консультація — ви можете скористатися допомогою спеціалістів вашого майданчика.

Як підвищити шанси на перемогу у будівельному тендері

Існує виграшна стратегія, якою часто користуються досвідчені постачальники державних закупівель. Черговість ходів учасників під час аукціону визначається так: той, хто зробив найнижчу ставку в попередньому раунді, ходить останнім у наступному. Завдяки цьому такий постачальник може побачити ставки всіх конкурентів та зробити вирішальний крок наприкінці аукціону. Для того, щоб стати таким учасником, вже на етапі подання пропозицій необхідно запропонувати суму нижчу за стартову ціну — так ви підвищите шанси на те, що ходитимете в останню чергу.

Яким вимогам має відповідати ФОП для участі у будівельному тендері

Точний перелік вимог замовника завжди надається у тендерній документації — файлах, доданих до опису тендеру. Зазвичай від постачальника вимагають надати документи, що підтверджують його особу та повноваження, підтвердження виконання аналогічних договорів у минулому, наявності відповідної кваліфікації у працівників та сертифікатів відповідності у продукції.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше