На Харківщині чоловік активно допомагав ворогу: йому загрожує 5 років позбавлення волі

Автор Ксенія Кайдалова

5 років за ґратами: прокурори довели вину чоловіка, який надавав допомогу ворогу

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 30-річного чоловіка в колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займатися фінансово-господарською діяльністю строком на 10 років з конфіскацією всього особисто йому належного майна.

Прокурори довели, що під час окупації с. Руська Лозова Харківського району начальник цеху місцевого підприємства вирішив надати допомогу окупантам. Він попросив свого колегу привести у належний стан транспортні засоби, що належать компанії, аби передати їх загарбникам. При цьому чоловік вірогідно знав, що власники та керівництво підприємства виїхали з населеного пункту і не контролюють обставини щодо матеріальних ресурсів.

У подальшому колаборант добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора транспортні засоби, призначені для вантажних та пасажирських перевезень.

Після деокупації населеного пункту, у ході стабілізаційних заходів, колаборанта викрили правоохоронці.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Обвинувальний вирок виніс Київський районний суд м. Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше