На Харківщині ЗСУ посилює оборонні позиції на окремих напрямках

Автор Геннадій Семенов

Оперативна інформація станом на 10.30 17.05.2024 щодо російського вторгнення.

З початку доби відбулося 60 бойових зіткнень, 20 з яких ще тривають, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Окупанти завдали чотири ракетні удари із застосуванням семи ракет та чотири авіаційних удари, 35 ударів дронами-камікадзе, здійснили понад 570 обстрілів позицій наших військ.

У ніч на 17 травня 2024 року ворог атакував 20 ударними БпЛА типу «Shahed» із районів Приморсько-Ахтарська та Курська (рф). Усі ворожі «Шахеди» збито у межах Харківської, Полтавської, Вінницької, Одеської та Миколаївської областей.

На Харківському напрямку триває одне бойове зіткнення в районі населеного пункту Стариця. Ситуація в населеному пункті Вовчанськ – контрольована. Тривають заходи з посилення наших оборонних позицій та покращення тактичного положення на окремих напрямках.

На Харківщині ЗСУ посилює оборонні позиції на окремих напрямках 7

На Куп’янському напрямку тривають дві атаки противника на напрямках Крохмальне – Берестове та Коломийчиха – М’ясожарівка. Ситуація контрольована. Нашими військами ведуться штурмові дії з метою покращення тактичного положення в напрямку Синьківка-Вільшана.

На Сіверському напрямку відбулося пʼять бойових зіткнень. Силами оборони відбито одну атаку, чотири тривають на напрямках Соледар-Роздолівка, Берестове-Виїмка, Миколаївка-Роздолівка. В ході оборонних дій втрат позицій не допущено, ситуація контрольована.

На Харківщині ЗСУ посилює оборонні позиції на окремих напрямках 9

На Краматорському напрямку противник шість разів намагався прорвати оборону наших військ. Силами оборони дві атаки відбито. Тривають бойові дії на напрямках Берхівка-Калинівка; Бахмут-Кліщіївка. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку триває шість атак противника на напрямках Очеретине-Новоолександрівка та Тоненьке- Уманське.

На Харківщині ЗСУ посилює оборонні позиції на окремих напрямках 11

На Курахівському напрямку противник здійснив сім спроб прорвати оборону наших військ на напрямках Мар’їнка-Георгіївка, Славне-Новомихайлівка, Славне-Парасковіївка, Солодке-Водяне, Солодке-Костянтинівка. В ході боїв втрат позицій не допущено.

В цілому, минулої доби, 16 травня, загальні втрати російських загарбників склали 1410 осіб. Також окупанти втратили 18 танків, 14 бойових броньованих машин, 38 артилерійських систем, одну РСЗВ, 2 засоби ППО, 2 літаки, один вертоліт, 45 БпЛА ОТР, 56 автомобілів та 7 одиниць спеціальної техніки.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше