На Куп’янському напрямку ЗСУ тримають оборону: зведення Генштабу

Автор Геннадій Семенов

Зведення Генштабу ЗСУ станом на вечір 12 липня. 504 доба війни.

Протягом доби російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками іранського виробництва типу “Shahed”. Усього в ударі було долучено 15 дронів-камікадзе. В результаті успішної бойової роботи знищено 11 ударних БпЛА.

Ворог завдав 59 авіаційних ударів та здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені цивільні люди, серед яких є діти, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Куп’янському напрямку українські захисники тримають оборону. Противник завдав авіаційного удару в районі Кислівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Кислівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку ЗСУ тримають оборону: зведення Генштабу 7

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Гута-Студенецька Чернігівської області; Винторівка, Манухівка Сумської області та Відродженівське, Ізбицьке, Землянки Харківської області.

На Куп’янському напрямку ЗСУ тримають оборону: зведення Генштабу 9

У тимчасово захопленому Бердянську Запорізької області, внаслідок прямого влучання по готелю «Дюна», протягом ночі зафіксовано активне вивезення вантажівками тіл російських військовослужбовців до місцевого моргу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 пункт управління, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 4 зенітно-ракетних комплекси та 2 станції РЕБ противника.

Детальна інформація по ситуації на інших напрямках – у зведенні Генштабу ЗСУ.

На Куп’янському напрямку ЗСУ тримають оборону: зведення Генштабу 11

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше