Найближче завдання ЗСУ — не допустити руйнування виробничих потужностей Кривого Рогу®

Автор Галина Шподарева

ЗСУ та надзвичайний стан в Україні

Ситуація в Україні залишається напруженою та невизначеною. Незважаючи на успіхи ЗСУ у відбитті атак російських військ, повернути всі українські території під контроль законної влади поки що не виходить. Після того, як Президент України Володимир Зеленський оголосив введення воєнного стану, територію країни залишили понад 5 млн людей, переважно жінок та дітей. До речі, коли дозволить військова ситуація, українцям повідомлять про надзвичайний стан, який замінить воєнний на період подолання наслідків війни.

Не зумівши захопити Київ та закріпитися у Харківській області, росіяни зосередили свої зусилля на захопленні Донецької, Луганської та південних областей. 1 травня у своєму відеозверненні Президент В. Зеленський зазначив, що російські війська потужно атакують міста та села Дніпропетровської області. Так, наразі ворожі військові підрозділи перебувають за 50 км від Кривого Рогу, де знаходяться найбільші залізорудні шахти (ПАТ «Суха Балка», ПАТ «КЖРК»), кар’єри (ПАТ «ІнГЗК», ПАТ «ПівдГЗК», ПАТ «ПівнГЗК») та металургійний комбінат (ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг») країни. Особливо важливою роботу гірничодобувних та металургійних підприємств Кривого Рогу не лише для України, а й для всієї Європи, до якої постачається український метал, робить знищення виробничих потужностей маріупольських комбінатів ПАТ «ММК ім. Ілліча», ПАТ «МК «Азовсталь», ПАТ «Дніпроспецсталь» та менших металургійних підприємств. Відсутність постачання металу з України створює дефіцит на європейському ринку автомобілебудування, проблеми у будівництві та інших металоємних галузях. Тому утримання Кривого Рогу під контролем української влади та відсутність руйнувань у ньому стратегічно важливі не лише для України, а й для всієї Європи, на машинобудівних та металообробних заводах якої працюють уже тисячі українців.

Як світова спільнота допомагає впоратися з ворогом

Незважаючи на жорсткі санкції та постачання багатьма країнами озброєння, російські війська продовжують окуповувати українські території. При цьому вони використовують заборонені світовими домовленостями касетні та фосфорні боєприпаси, обстрілюють житлову забудову, елеватори, насосні станції, електростанції, ферми, профілакторії, лікарні, спортзали та інші об’єкти, називати які військовими вміє лише російська пропаганда. По населених пунктах Донецької області завдаються удари авіабомбами та крилатими ракетами фугасної проникної ​​дії. З огляду на це уряди багатьох країн розробляють плани дій у разі застосування РФ нових видів боєприпасів. Наприклад, президент США Д. Байден дозволив Конгресу ввести в Україну американські Збройні сили у разі застосування Росією біологічної, хімічної чи ядерної зброї. Президент США наголосив, що у цьому випадку військові захищатимуть не суверенітет конкретної держави, а все людство.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше