Основні види мін та снарядів: урок безпеки від рятувальників та патрульних

Автор Галина Шподарева

Патрульні спільно з вибухотехніками міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України провели прямий ефір на офіційній сторінці управління в Інстаграм.

Переглянути ефір можна за посиланням https://cutt.ly/cMFulrX

Спеціалісти з вибухонебезпечних предметів розповіли про основні види снарядів, на які зараз можна натрапити, поліцейські нагадали елементарні правила поведінки, що збережуть життя.

Якщо помітили підозрілий предмет – не наближайтеся та повідомте про знахідку рятувальникам за номером 101 або поліції – 102.

Як повідомляє ХОВА, майже щодня на мінах та нерозірваних снарядах окупантів підриваються цивільні громадяни, працівники сільгосппідприємств, екстреної медичної допомоги. Є випадки, коли підриваються й фахівці ДСНС, які займаються розмінуванням. За статистикою Міністерства внутрішніх справ, Харківщина наразі визнана найзасміченішою вибухонебезпечними предметами областю. Впродовж доби сапери знешкоджують від 200 до 1000 вибухонебезпечних предметів.

“Коли вибиваємо ворога з того чи іншого населеного пункту, знаходимо у дитячих садочках заміновані дитячі ліжка. Небезпечним залишається також приватний сектор. Ворог проводить дистанційне мінування або спеціальне – вручну. Окупанти застосовують найсучасніші засоби й військові знаряддя, які не виявляють металошукачі”, – розповів голова ХОВА Олег Синєгубов. 

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше