Планували залишитися надовго: окупанти завезли в Куп’янськ 1000 комплектів поліцейської форми рф

Обстріли припиняються лише на кілька годин в день – тоді можна спробувати виїхати. Після деокупації рашисти із потрійною енергією почали гатити по селам під Куп’янськом. Жанна евакуюється разом із старенькою мамою.

Жанна

Там время такое было, с 5 до 7 можно было выехать. Я ее на железный воз посадила, тяжело, мосты разбиты. Спасибо военным, помогли перенести ее. Все разбито, они крушат каждый день по 20 часов. Разрывные снаряды, все дома повреждены, стена отошла. И выходить нельзя, они видят, дроны летают. Это ад, два месяца ада. Они стоят за путями, а Двуречное украинское. Все село громят, там разбито все, 2-3 дома загорается и сгорает до тла.

Раїса

Там ні свєту, ні газу, зима йде. Як жити. Готуємо їсти на кирпичиках. Та думали, що буде краще, може світло буде. В мене собака, не могла бросить її.

В Куп’янську поступово відновлюють газо- та електропостачання. Кожного дня працюють правоохоронці – фіксують наслідки перебування окупантів та збирають докази їхніх злочинів. В місцевому райвідділку рашисти влаштували катівню, потрапити в яку міг будь-хто – й не обов’язково було мати в сім’ї військових.

Жанна

Приезжали домой, где-то кто-то сказал, что-то против них имел, разговоры, действия предпринимал против россии.

Так, двоє родичів жінки просиділи в камері кілька місяців. А коли окупанти тікали – людей залишили зачиненими. В будівля почалася пожежа – попередньо, російські військові позбавлялися документів.

Жанна

Их просто бросили, уже понятно им было, что никого нет и они начали пытаться как-то выбраться. Кто-то из других камер вылез через окна, нашли ключи и начали все камеры открывать. И ребята все повыходили. Рассказывали, что над ними, пытали током, издевались, привязывали провода к гениталиям, ушам, Ужас, теперь надо лечиться после этого всего.

В такій камері могли разом перебувати кілька десятків в’язнів. Людям доводилося стояти, спали по черзі.

Дмитро Литвиненко, заст. нач. Куп’янського відділу поліції

Люди місцеві не хотіли співпрацювати, вони ж тут комендантську годину ввели. Місцеві тут чергували на КПП. Хто відмовлявся співпрацювати – вони приводили і тут 15-30 днів сиділи люди.

Окрім струму та побиттів окупанти під час катувань використовували протигази – їх також знайшли на місці. Це характерне знаряддя для майже всіх російських тюрем в деокупованих населених пунктах, кажуть в поліції. На Харківщині знайдено вже 22 катівні.

Олена Баранник, нач. відділу комунікації ГУНП у Харківській обл.

Ті протигази, які ми знаходили, вони були в крові, вони могли їм закривати й дихання. Це робили наші, на жаль, сусіди. Десь ми бачили кийки, палиці, якими людей били, це було в Ізюмі. Щось було однакове, а щось різнилося, що кати знаходили для себе як розвагу.

Окупанти були впевнені, що залишаться тут надовго – в будівлі поліції знайшли щойно завезену російську форму.

Дмитро Литвиненко, заст. нач. Куп’янського відділу поліції

Тут вони вже і форму завезли 1000 комплектів. Хотіли, щоб місцеві, які з ними працювали, вже хотіли їх перевдягти і щоб вони працювали. Це літня, це зимова. Вони до зими готувалися? – Так, все позавозили, все в коробках… Поліцейська форма рф.

Це вже трохи прибрали, але працювати в таких умовах поки складно, кажуть в поліції. Здається, що в будівлі не залишилося жодної неушкодженої речі. Так само виглядає й все місто.

Похожие новости

Поліція Харківщини отримала нові службові авто для роботи на деокупованих територіях

Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ на Куп’янському напрямку

Ідентифіковано трьох чоловіків, які катували громадян під час окупації Купʼянщини

Ми використовуємо cookies! Читати більше