Понад 8 млн грн: приватний нотаріус зробив незаконну реєстрацію права власності на нерухомість

Автор Ксенія Кайдалова

Київською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно приватного нотаріуса за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, на початку квітня 2020 року приватний нотаріус зареєстрував право власності на нежитлову будівлю загальною площею майже 620 кв. м за фізичною особою. Ця будівля перебувала у власності Харківської міської територіальної громади в особі Харківської міської ради.

Обвинувачений, знаючи, що документи, надані фізичною особою, не можуть бути підставою для державної реєстрації права приватної власності на зазначену нерухомість, без наявності відповідних правовстановлюючих документів, у тому числі рішення уповноваженого органу щодо передачі об’єкта комунальної власності у приватну власність, провів незаконну реєстраційну дію.

Через протиправні дії приватного нотаріуса з власності Харківської міської територіальної громади незаконно вибули приміщення вартістю понад 8 млн грн.

Справу розглядатимуть у Київському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі ХРУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше