Придбав пластилін замість телефону: харків’янин став жертвою шахраїв у Львові

Автор Галина Шподарева

Зловмисника, 19-річного мешканця Яворівського району, викрили оперативники Управління карного розшуку та Управління кримінального аналізу поліції Львівщини та дізнавачі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, зловмисник створив оголошення про продаж мобільного телефону IPhone 13, якого насправді у нього не було, і розмістив його на одному з популярних сайтів продажу в мережі Інтернет. Вартість товару в оголошенні становила майже 30 тисяч гривень.

Невдовзі за вказаним в оголошенні номером звернувся клієнт – 44-річний житель міста Харків, який мав намір придбати вказаний телефон. Чоловік переказав зловмиснику всю суму коштів, проте замість IPhone 13 той надіслав йому фірмову коробку з заводською пломбою та наклейкою із зазначеним на ній ІМЕІ мобільного телефону, у яку поклав шматок пластиліну.

Коли потерпілий зрозумів, що став жертвою шахрая, він звернувся за допомогою у поліцію.

Дізнавачі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому – обмеження волі на строк до трьох років.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше