Рф готується до нового наступу на Україну найближчими місяцями, — ISW

Автор Марина Ніколаєва

Російські війська готуються до нового наступу найближчими місяцями. Зокрема, це може статися навесні чи на початку літа 2023 року.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни.

За словами експертів, представник ГУР Міноборони України Вадим Скибицький нещодавно зазначив, що найближчі місяці стануть вирішальними у війні. Розвідник розповів про те, що було зафіксовано ознаки перегрупування російських військ для підготовки “великого наступу” у Донецькій та Луганській областях. Крім того, він припустив, що окупанти навряд чи атакуватимуть із Білорусі, чи півдня України.

“Раніше ISW оцінював, що російські війська, можливо, готуються до вирішальних зусиль в Луганській області, і спостерігав передислокацію підрозділів, таких як ПДВ, на напрям Сватово-Кремінна після втечі рф з Херсонської області”, — йдеться у повідомленні.

Аналітики додали, що оцінки представника розвідки наголошують на постійних потребах Києва у підтримці західних партнерів. Це дасть можливість гарантувати, що ЗСУ відіб’ють новий наступ росіян.

Нагадаємо, що росія може напасти на Україну зі своєї території, а білорусь використовувати як прикриття. Наразі саме час збільшити військову допомогу Україні, включаючи надання далекобійних ракет, танків та літаків.

На думку польського генерала Вальдемара Скрипчака, у війні настає відповідальний та, можливо, вирішальний момент. Імовірність нового наступу рф на Україну є й удар може бути завдано з районів Брянська, Курська та Воронежа. Саме туди навесні та влітку росіяни вивели свої війська.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше