Щоб бути зі світлом, нам потрібно ППО – уряд

Автор Марина Ніколаєва

22 жовтня Повітряні сили ЗСУ відзвітували щодо ракетної атаки по Україні, яку здійснила рф зранку цього ж дня.

Інформацію оприлюднено на офіційній сторінці Facebook повітряного командування.

Починаючи з 7-ої год. ранку (до 10 год. – орієнтовно) армія рф вдарила по Україні:

  • ракетами “Калібр” з акваторії Чорного моря – 16 пусків, з них збито – 5;
  • ракетами Х-101/Х-555 з міста Волгодонськ у Ростовській області рф – 17 пусків, з них збито 13.
Над Україною збито 18 російських ракет, долетіли до цілі - 15, - Повітряні сили ЗСУ (оновлення)

Результативність українських сил ППО: збито 54% запущених росією ракет.

Втім, зазначимо, “Калібри” збиваються гірше за Х-101/Х-555 :

  • збито “Калібрів” – 31%;
  • збито Х-101/Х-555 – 76%.

Якщо врахувати, що ракета “Калібр” коштує біля 6,6 млн дол., а Х-101/Х-555 – біля 13 млн, то за одну ракетну атаку населення рф збідніло на 374 млн дол.

Сергій Братчук, речник Одеської ОВА, повідомив, що під час другої ракетної атаки було додатково збито ще 4 російських  снаряди.https://t.me/Bratchuk_Sergey/21232?embed=1

Нагадуємо, під час ракетних ударів вибухи лунали у областях західних, центральних та північних. “Укренерго” ввело режим економії у 10 областях України.

22 жовтня окупанти організували масовану ракетну атаку на об’єкти енергетичної інфраструктури України, “Укренерго” розпочала вимушені відключення електрики. Повідомлення про це опубліковано в Telegram компанії.
“22 жовтня рашисти здійснили ще одну ракетну атаку на енергетичні об’єкти магістральних мереж західних регіонів України. Масштаб пошкоджень можна порівняти або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня”, – йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що фахівці “Укренерго” намагаються якнайшвидше відновити електропостачання в регіонах, які залишилися без світла. Ремонтні бригади розпочнуть відновлення, як тільки рятувальники ДСНС ліквідують наслідки ракетних попадань.

Також зараз вимушено застосовані обмеження енергопостачання у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях. Обмеження споживачів необхідні, щоб знизити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі було пошкоджено терористичними ракетними атаками”, – повідомили в “Укренерго”.

У компанії пояснили, що диспетчери ухвалюють рішення про тимчасове обмеження споживачів, коли в регіоні зростає рівень споживання, і при цьому туди неможливо доставити більше електроенергії через заподіяну Росією руйнування електромереж.

В “Укренерго” попросили дбайливо споживати електроенергію протягом усього дня і особливо в піковий годинник – з 6.00 до 11.00 та з 17.00 до 23.00.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи ранкові ворожі атаки по цивільній інфраструктурі, закликав не зволікати з ухваленням рішення щодо систем ППО для України.

“Субота в Україні починається з залпу російських ракет, націлених на найважливішу цивільну інфраструктуру. Частину з них ми перехопили, інші уразили цілі. ППО рятує життя. У столицях не повинно бути ні хвилини зволікання з ухваленням рішення щодо систем ППО для України”, – написав він у Твіттер

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше