Стало відомо, коли відбудеться мультипредметний тест для абітурієнтів

Автор Галина Шподарева

Міністерство освіти і науки затвердило дати проведення Національного мультипредметного тесту для абітурієнтів (НМТ). Основна сесія відбудеться з 5 до 23 червня, а додаткова — з 11 до 24 липня.

Про це йдеться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Реєстрація для участі в основній сесії НМТ триватиме з 3 квітня до 3 травня 2023 року. До 7 травня зареєстрований учасник у персональному кабінеті зможе внести зміни: вибрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні або за кордоном, у якому він хоче складати тест.

Також буде додатковий період реєстрації, який триватиме з 5 до 12 червня. Тоді зможуть зареєструватися люди, які під час основного періоду не змогли це зробити з поважних причин або ж отримали відмову в реєстрації.

Не пізніше ніж за десять календарних днів до початку основної сесії для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних сторінок запрошення. На них буде дата, час і місце проведення тесту.

А ось учасники додаткової сесії зможуть дізнатися про дату, час і місце проведення тестування не пізніше ніж за три календарних дні до проведення тестування.

Інформацію про результати основної сесії за шкалою 100-200 балів оприлюднять на персональних сторінках учасників тестування до 28 червня 2023 року, додаткової сесії — до 29 липня 2023 року.

Вступ-2023

Учнів 11-х класів звільнили від складання державної підсумкової атестації (ДПА). Вступ до вишів відбуватиметься на основі НМТ, як це було у 2022-му.

НМТ теж міститиме завдання з трьох предметів. Обов’язковими будуть два предмети — українська мова та математика. Третій предмет буде на вибір: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

Блок з української мови міститиме 30 завдань, блок з математики — 22 завдання, з іноземної мови — 32, з історії України, хімії, біології — по 30, з фізики — 20. Завдань, які передбачають письмову розгорнуту відповідь, не буде.

Тестування відбуватиметься в один день. На складання іспиту передбачено 180 хвилин, які абітурієнт розподілятиме на власний розсуд.

Крім того, випускники, які тимчасово перебувають за кордоном і хочуть здобувати вищу освіту в Україну, зможуть скласти НМТ у спеціально створених екзаменаційних центрах у країнах світу.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше