Стало відомо про смерть захисника з Харківщини, який 2,5 роки вважався зниклим безвісти

Автор Галина Шподарева

На війні з рф загинув житель Зміївської громади Олександр Міняйло Олександра. Зв’язок із захисником було втрачено у березні 2022 року і лише нещодавно підтвердилася загибель бійця під час виконання бойового завдання.

Про це повідомили в Зміївській міській раді.

«Народився Олександр 21 червня 1986 року в селі Бутівка. Закінчивши Зміївську ЗОШ №2 вступив до Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. Після отримання вищої освіти пішов працювати у компанію «Вікна Модерн». Мав активну громадську позицію, займався спортом та грав за зміївську футбольну команду «Олімп», – розповіли в міській раді. 

У 2014 році Олександр їде до Німеччини, де працював у будівельній компанії. У 2019 році після смерті матері повернувся до України та вступив до лав Територіальної оборони Зміївщини, а в 2020 році – до лав Збройних сил України. Після проходження курсів снайперів вступає до добровольчого батальйону «Айдар», що стримує окупантів під Волновахою.

У 2021 ріці Олександр на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного брав участь у спільних військових навчаннях України з країнами НАТО Rapid Trident-2021 («Швидкий тризуб»). У них беруть участь близько шести тисяч військовослужбовців із 15 країн світу.

Стало відомо про смерть захисника з Харківщини, який 2,5 роки вважався зниклим безвісти 7

Під час навчань українські та натовські військовослужбовці відпрацювали спільні дії під час штурму населеного пункту захопленого «терористами».

Олександр проявляє себе на високому рівні, викликаючи захоплення у міжнародних інструкторів, та дає коментарі не тільки українським, а й міжнародним телеканалам.

У ніч з 10 на 11 березня 2022 року Олександр востаннє зателефонував батькові. Повідомив, що вони намагалися прорватися до хлопців в «Азовсталь». Потрапили в оточення, розбилися на групи та будуть намагатися виходити. Це було востаннє, коли Олександр виходив на зв’язок.

Загинув старший солдат Міняйло Олександр, стрілець-снайпер штурмового відділення 1 штурмового взводу, 5 штурмової роти, в/ч А3488 під час інтенсивних бойових дій 11 березня 2022 року в районі смт Розівка, Пологівського району, Запорізької області.

Олександр Міняйло посмертно нагороджений нагрудним знаком Міністерства оборони України «За військову доблесть».

Стало відомо про смерть захисника з Харківщини, який 2,5 роки вважався зниклим безвісти 9

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше