Танки, зенітки, ППО: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні

Автор yelyzaveta

Німеччина оголосила про нову військову допомогу Україні вартістю близько одного мільярда євро. Пакет включає додаткові системи протиповітряної оборони, танки й боєприпаси.

Про це повідомляє Громадське із посиланням на Міністерство оборони Німеччини.

Про новий пакет допомоги Німеччина оголосила напередодні 16 засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», що заплановане на 11 жовтня.

Німецький міністр оборони Борис Пісторіус запевнив, що його країна продовжить підтримувати Україну, і зазначив, що нова військова допомога потрібна для захисту української інфраструктури перед зимою.

Борис Пісторіус, міністр оборони Німеччини

Завдяки цьому новому “зимовому пакету” ми ще більше підвищуємо оперативну готовність українських збройних сил у найближчі місяці.

Основою цього пакету допомоги стануть додаткові системи Patriot та IRIS-T. Тільки цей пакет протиповітряної оборони коштує близько одного мільярда євро, зазначили в оборонному відомстві Німеччини.

Минулого тижня (2-8 жовтня) німецький уряд передав Україні другий зенітно-ракетний комплекс Patriot із запасів Бундесверу. Крім центру управління вогнем і радіолокаційного пристрою, він включає вісім пускових пристроїв і, ймовірно, більше ніж 60 ракет.

У жовтні Україна отримає третій зенітний ракетний комплекс IRIS-T SLM з ракетами середньої дальності та другий IRIS-T SLS з ракетами малої дальності.

Є ще один великий пакет допомоги для українських спецпризначенців. Це транспортні засоби, зброя та особисте спорядження на суму понад 20 мільйонів євро, розповів Пісторіус.

Також зараз надходять додаткові боєприпаси калібру 155 мм. Крім того, найближчими тижнями в Україну прибудуть ще десять основних бойових танків Leopard 1 A5, ще три зенітні самохідні установки Gepard, 15 захищених транспортних машин і майже 20 захищених санітарних машин.

Президент України Володимир Зеленський подякував Німеччині за оголошену допомогу.

Володимир Зеленський, Президент України

Я вдячний Німеччині за сьогоднішній великий пакет військової допомоги. Patriot, IRIS-T, Gepard, танки, бронемашини та інші предмети. З наближенням зими це саме та підтримка, яка нам потрібна і яку ми обговорювали з Олафом Шольцом у Гранаді.

Раніше у жовтні Німеччина передала Україні всюдиходи, інженерні машини, тягачі й автомобілі для охорони кордону. Загалом тільки цього роки військова допомога Німеччини сягнула приблизно 5,4 мільярда євро.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше