У Харківській області окупанти нарощують сили та переміщують підрозділи з інших напрямків

Автор yelyzaveta

На Куп’янському напрямку противник намагається за будь-яку ціну захопити Синьківку та створити умови для блокування Куп’янська.

Про це повідомляє командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Після втрат проводить перегрупування своїх підрозділів. Продовжує нарощувати зусилля коштом переміщення підрозділів з інших напрямків. Загальна кількість особового складу штурмових ворожих підрозділів складає понад дві тисячі.

Також ворог продовжує інтенсивні наступальні дії на Лиманському, Сіверському та Бахмутському напрямках.

На Лиманському напрямку агресор відновив інтенсивні наступальні дії з метою витіснення наших військ з району Серебрянського лісництва та розширення Торського виступу. Також, ворог не відмовляється від спроб захоплення Тернів та виходу до річки Чорний Жеребець.

У Харківській області окупанти нарощують сили та переміщують підрозділи з інших напрямків 7

На Сіверському напрямку намагається розвинути наступ в  районах Спірного та Білогорівки. Здійснює підготовку штурмових підрозділів з-поміж повітряно-десантних частин для розвитку наступу в напрямку Соледар, Сіверськ.

На Бахмутському напрямку також не припиняються інтенсивні наступальні дії. Ворог намагається захопити Богданівку, відновити втрачене положення в районах Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки. Застосовує штурмові групи «добровольчого корпусу»,  які перемістив з південного напрямку. Залучений особовий склад морської піхоти Каспійської флотилії.

Ворог останнім часом значно збільшив застосування броньованої техніки, дронів-камікадзе та продовжує вести інтенсивні артилерійські обстріли.

На всіх напрямках наступу ворога наші командири всіх рівнів вживають необхідні заходи щодо посилення оборони та не допущення просування ворога.

«Попри складну ситуацію, наші воїни, виявляючи надзвичайний професіоналізм та мужність, стримують просування ворога та завдають йому значних втрат. Лише за останній тиждень на Східному напрямку окупанти втратили понад три тисячі особового складу, з них вбитими – понад тисячу осіб. Знищено та пошкоджено 361 одиниця ворожої техніки. З них – 43 танки, 83 бойових броньованих машини, 69 артилерійських систем», – йдеться у повідомленні.

На зображенні може бути: 2 людини

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше