У селищі Старий Салтів повністю відновили електропостачання

Автор Ксенія Кайдалова

Фахівці Вовчанського району електричних мереж (РЕМ) АТ “Харківобленерго” повністю відновили електропостачання в сел. Старий Салтів Чугуївського району.

Як розповів начальник Вовчанського РЕМ Олег Ковальов, через бойові дії поблизу населеного пункту було пошкоджено понад 80% мережі. Щоб дістатися місця виконання ремонтних робіт, енергетикам доводилося долати водну перешкоду – річку Сіверський Донець. Через те, що міст Старосалтівської дамби було зруйновано, спочатку переправлялися на човнах, а коли річка покрилася кригою, – пішки.

“Пошкодження отримали підстанції та майже всі прольоти повітряних ліній. До того ж, тут залишилося дуже багато мін. Це, звісно, ускладнювало роботу та збільшувало час, необхідний для відновлення електропостачання жителям селища”, – зазначив Олег Ковальов.Відновлювати мережу у Старому Салтові вовчанським енергетикам допомагали колеги з Мереф’янського РЕМ. Перші 500 споживачів були заживлені ще у листопаді. Щоб завершити усі роботи в селищі, енергетики встановили 40 нових опор, відремонтували 10 км високовольтних ліній електропередачі та 24 км ліній 0,4 кВ, відновили три трансформаторні підстанції, дві з яких довелося міняти повністю.

“Люди поступово повертаються у свої домівки, навіть у напівзруйновані. Подекуди у будинках перебиті вводи, розбиті лічильники. Господарі подають заявки на підключення, і ми працюємо вже точково за цими адресами. Усіх, хто повернувся та повернеться у майбутньому, будемо намагатися оперативно підключати. Зараз ми працюємо без вихідних”, – розповів начальник Вовчанського РЕМ.

Довідка. Селище Старий Салтів було знеструмлено практично з перших днів війни. На території громади обслуговуються 3857 побутових та юридичних споживачів.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше