Відключення світла не планують, але графіки готові – Міненерго

Автор yelyzaveta

В Міністерстві енергетики узгодили графіки відключень електроенергії на випадок масованих обстрілів росією об’єктів енергетичної інфраструктури, але наразі планів щодо відключень світла немає.

Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі національного телемарафону Єдині новини, повідомляють Факти ICTV.

Світлана Гринчук, заступниця міністра енергетики України

По готовності генерації й розподільних мереж ми не плануємо відключень, не плануємо блекаутів. Але у нас є один великий виклик – це повторні атаки росіян на нашу енергосистему. Звичайно, ми їх очікуємо. За даними нашої і світової розвідки, росіяни планують продовжувати атаки на енергосистему.Відключення світла не планують, але графіки готові – Міненерго 9

Разом з тим, каже Гринчук, цьогоріч українські енергетики мають більше підготовки та розуміння щодо боротьби з наслідками масованих обстрілів. Крім того, небо України краще захищене системами ППО.

Ми сподіваємося, що цього року нам вдасться бути більш готовими до атак і швидше відновлюватися, якщо все ж таки якісь пошкодження будуть. Ми не плануємо блекаутів і відключень, але операторами системи розподілу підготовлено графіки відключень, якщо раптом атаки росіян і пошкодження будуть такими, що нам доведеться впроваджувати ці графіки.

Раніше голова Укренерго казав, що магістральна мережа енергопостачання до зими практично готова. Разом з тим, триває збільшення запасу міцності, аби мати резерв в енергосистемі. Очільник Укренерго визнав, що масовані обстріли енергосистеми можуть змінити ситуацію, тому енергетики розглядають найгірші сценарії.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше