Зберігав у себе вдома майже 200 кг пороху – 3 роки позбавлення волі

Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.

За принципової позиції прокурорів Харківської обласної прокуратури суд апеляційної інстанції призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі чоловіку, якого визнано винним у придбанні та зберігання вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Прокурори довели, що мешканець села Михайлівка, розташованого на Чугуївщині, після деокупації низки населених пунктів Харківської області у вересні 2022 року на відкритій ділянці місцевості побачив зв’язки та тканинні мішки, всередині яких містився порох.

Знахідку чоловік відніс до себе додому і зберігав, не повідомляючи про це правоохоронні органи.

У квітні 2023 року чоловіка викрили правоохоронці. Під час огляду домоволодіння виявлено та вилучено майже 200 кг речовини, яка, відповідно до висновку експертизи, є нітроцелюлозним порохом.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.

Вироком Чугуївського міського суду Харківської області чоловіку було призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від його відбування з іспитовим строком на 1 рік.

Не погодившись з вказаним вироком, перший заступник керівника обласної прокуратури оскаржив його в апеляційному порядку з мотивів невідповідності призначеного покарання ступеня тяжкості злочину.

Вироком колегії суддів Харківського апеляційного суду зазначену апеляційну скаргу задоволено, та призначено чоловіку покарання у виді 3 років позбавлення волі з його реальним відбуванням.

Вирок суду апеляційної інстанції набув чинності.

Похожие новости

На Харківщині в двох жителів селища вилучили майже 100 кг артилерійського пороху

У Харкові судитимуть чоловіка, який торгував знайденими під час окупації Циркунів боєприпасами

У Харкові нетверезий водій погрожував патрульним гранатою (відео)

Ми використовуємо cookies! Читати більше