«Зливав» ворогу дані про українські електропідстанції: СБУ викрила інформатора фсб

Автор Геннадій Семенов

Служба безпеки викрила ще одного агента фсб у результаті багатоетапної спецоперації у різних регіонах України.

Ним виявився 47-річний мешканець тимчасово окупованого міста Щастя, повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За вказівкою агресора, він збирав інформацію про місця розташування та стан ключових електропідстанцій на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових та проведення повторних повітряних ударів по електричних підстанціях для повного знеструмлення 5 областей України.

Для виконання ворожого завдання чоловік дистанційно залучив свого знайомого із Харкова, посадовця регіонального підрозділу компанії Укренерго.

Нагадаємо, що співробітники СБУ затримали його спільника у червні минулого року, наразі він відбуває покарання терміном у 15 років позбавлення волі.

Отриману інформацію зрадник дистанційно передавав до фсб за допомогою анонімного чату у месенджері.

Однак співробітники СБУ своєчасно викрили злочинні наміри російської спецслужби та запобігли їх реалізації.

Сам підозрюваний наразі перебуває у непідконтрольному Україні місті Щастя Луганської області, повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше