До берегів Флориди наближається ураган «Мілтон» 5 категорії: у деяких районах оголошено евакуацію

Автор Геннадій Семенов

До штату Флорида у США наближається ураган найвищої 5 категорії – «Мілтон», який дме зі швидкістю 180 миль/год (289 км/год) з сильнішими поривами.

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на CNN.

Попередження про ураган та штормові припливи було оголошено для частин Флориди, де удари почнуться впродовж наступних 48 годин. 

Очікується, що ураган досягне суші у Флориді в середу ввечері, ймовірно, десь в районі затоки Тампа. Прогнозується, що Мілтон трохи ослабне перед виходом на сушу, але збільшиться в розмірах і залишиться небезпечним ураганом.

Округ Хіллсборо, де розташована Тампа, видав наказ про обов’язкову евакуацію для тих, хто перебуває в небезпечних зонах, а також для тих, хто живе в мобільних будинках.

Мер Тампи Джейн Кастор звернулася із суворим попередженням до мешканців міста, які вирішили залишитися в евакуаційних зонах.

За словами Кастор, «Хелен» був «тривожним дзвінком». Але потенційна загроза, яку несе ураган «Мілтон», є «буквально катастрофічною».

«Я можу сказати без жодної драматизації: якщо ви вирішите залишитися в одній з цих евакуаційних зон, ви помрете», – заявив мер Тампи.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше