Понад місяць рф не пускає крилаті ракети з авіації далекої дії: розвідка Британії

Автор Геннадій Семенов

Розвідка Британії відзначила тривалу паузу у застосуванні росією авіації далекої дії для ракетних ударів по Україні та пов’язує це з накопиченням запасу на зиму.

Як повідомляє Європейська правда, про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про війну від 27 жовтня.

Розвідка зазначає, що російські важкі бомбардувальники не здійснювали пусків крилатих ракет вже понад місяць, і це одна з найдовших пауз за час повномасштабної війни.

Хоча в армії рф є багато інших засобів для завдання ударів, стратегічна авіація досі була основним способом завдання високоточних ударів. 

«Росії майже точно довелося зменшити частоту ударів, щоби поповнити зменшені запаси крилатих ракет Х-101 (у західній класифікації – AS-23a KODIAK).

Ймовірно, рф почне використовувати нещодавно виготовлені ракети далекої дії для зимових ударів по українській енергетичній інфраструктурі.

Будь-яка така кампанія, скоріш за все, буде супроводжуватися застосуванням розроблених в Ірані дронів-камікадзе», – пишуть в огляді. 

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше