Україна перемогла на Євробаченні 2022

Автор Галина Шподарева

Український гурт Kalush Orchestra здобув перемогу на наймасштабнішому пісенному конкурсі Євробачення 2022. Ще в першому півфіналі конкурсу представники нашої країни підірвали сцену, і змусили весь зал аплодувати стоячи.

Цього року в України була найпотужніша підтримка. За нашу країну голосували не тільки жителі інших країн, а й переселенці, які були змушені покинути свої будинки через розв’язану РФ війну, пише УНІАН.

Так, для України ця перемога була особливо важливою, щоб у період боротьби з російською агресією про нас могли почути якомога більше країн. Група Kalush Orchestra не тільки гідно представила нашу країну на конкурсі, а й розповіла про те, що зараз відбувається насправді.

Варто відзначити, що також не залишилася без уваги і мама соліста Олега Псюка, очі якої показували на екрані під час їхнього виступу у фіналі. Більш того, спочатку ця пісня була присвячена саме їй, а після повномасштабного вторгнення Псюк зазначив, що тепер цей хіт присвячений і іншим матерям, які оберігають своїх дітей від жахів війни.

Переможців привітав Президент України Володимир Зеленський.

Що відомо про гурт  Kalush Orchestra

Це український реп-гурт, заснований у 2019 році. До гурту входять Олег Псюк – засновник і соліст, Ігор Діденчук – мультиінструменталіст і МС Кіліммен. Гурт був названий на честь Калуша, рідного міста Олега Псюка.

12 лютого 2022 року Kalush Orchestra змагалися за право представляти Україну на Євробаченні 2022 з піснею Stefania. У фіналі нацвідбору група посіла друге місце з 14 балами (6 від журі і 8 від глядачів), проте Аліна Паш, яка перемогла у відборі, відмовилася від участі в конкурсі. 22 лютого 2022 року було офіційно підтверджено участь Kalush Orchestra на Євробаченні-2022.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше