Як правильно обрати перший велосипед?®

Автор Галина Шподарева

Велосипед – це чудовий транспорт як для поїздок містом, так і активних прогулянок парками, лісами та по бездоріжжю. До того ж, це непогана альтернатива автомобілю – ви доїдете до пункту призначення, а купити такий девайс можна значно дешевше, ще й він набагато екологічніший. Але щоб велосипед приносив вам лише задоволення, слід зважити усі нюанси та обрати ідеальний варіант. І для цього, в першу чергу, ви маєте визначитися, в якому стилі будете кататися.

Гірські моделі

Перші за популярністю серед українців – гірські моделі. Вони універсальні і підійдуть не лише для гірських трас. Завдяки широким покришкам, на такому велосипеді буде зручно їздити як по ґрунтовим дорогам, так і по асфальтованим. Найпопулярніші бренди серед українців

Шосейні байки

Якщо ви не велосипедист-початківець, варто обрати шосейний байк. У нього зручна посадка. Такі велосипеди здатні розвивати велику швидкість на рівних місцевостях. Вони зручні і в місті, і на міжміських дорогах з гарним покриттям.

Туристичний велосипед

Туристичні велосипеди  ідеальні на щодень. Вони оснащуються багажником, або ж його можна придбати окремо, бо для нього є вмонтоване кріплення. Також є можливість закріпити безліч велоаксесуарів.

Гібридний велосипед

Гібридний велосипед обирайте в тих випадках, коли плануєте кататися не лише рівними дорогами, а й бездоріжжям.

Наступний крок – обрати правильний розмір рами. Тут варто звернути увагу на свій зріст. Далі звірити його зі спеціальною таблицею. Навпроти свого зросту ви знайдете розмір рами в дюймах та з латинським маркуванням.

Дитячі велосипеди

Не меншу уваги слід приділяти вибору першого в житті велосипеда -дитячого.

  • Для найменших існують біговели – вони без педалей, завдяки такій конструкції ваша дитина навчиться тримати рівновагу. До того ж, це буде ще й альтернативою дитячому візочку під час прогулянок.
  • З двох з половиною років рекомендують пересадити дитину на трицикл – у нього є додаткове колесо позаду, що надає додаткову рівновагу  під час катання.
  • З п’яти років можна вчити малюка їздити на звичному двоколісному велосипеді. Купуйте такі моделі під зріст малюка.

Велосипеди для дітей виготовляють з легких і міцних матеріалів – зазвичай, це алюмінієвий сплав, а опору для сидіння обирайте зі сталі  – так велосипед прослужить вам довий період. 

Придбати велосипед мрії та отримати консультації від фахівців ви можете або на нашому сайті velosklad.com.ua, або ж завітавши до магазину в місті Києві. Його знайти досить легко – проспект Вацлава Гавела18 – Торговельний Комплекс «Відрадний».

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше