Як вигідно обмінювати криптовалюту®

Автор Галина Шподарева

Купівля та продаж криптовалют — завдання просте, але потребує уваги та попереднього аналізу ринкових пропозицій. В Україні, як і в будь-якій іншій країні світу, криптовалюти можна купити та продати декількома способами — офлайн та онлайн; а також на різних майданчиках — на криптобіржах, у криптообмінниках або з рук у приватних продавців. Останній варіант ми не рекомендуємо, тому що на майданчиках з P2P-обміном велика можливість стати жертвою шахраїв. Як вигідніше обмінювати криптовалюти, розповідають фахівці обмінника криптовалют Crybex.

Криптообмінники

Один із найпопулярніших запитів на сайтах українських криптообмінників — купити чи продати біткоїн із виведенням гривні на «ПриватБанк»: https://crybex.com/exchange-btc-to-p24uah/. Для цього клієнту потрібно оформити та сплатити заявку на сайті, вказавши реквізити банківської картки, з якої спишуться гривні при покупці або навпаки надійдуть — у разі продажу криптовалюти. Онлайн-купівля криптовалют підходить для невеликих регулярних інвестицій, тому що обмежується банківськими лімітами та тягне за собою списання банківських комісій. Продаж крипти онлайн зручний для виведення коштів на повсякденні операції і невеликі покупки. Окрім «ПриватБанку», обмінники працюють і з іншими банками. Наприклад, Crybex може здійснити угоду з виведенням гривні на карти ПУМБ, «Монобанку» та інших банків: https://crybex.com/exchange-btc-to-monobuah/.

Але головна перевага криптообмінників перед криптобіржами — це угоди офлайн. Вони здійснюються за готівку в комфортних пунктах прийому-видачі готівки або при особистій зустрічі з кур’єром, а оформляються практично так само, як і онлайн-угоди, але без банківських реквізитів. Цей спосіб підходить для конвертації великих сум у десятках міст України та світу. Наявність філії у конкретному місті потрібно уточнювати у менеджерів криптообмінника.

Криптобіржі

Біржі криптовалют зазвичай відрізняються від криптообмінників великою кількістю пар криптомонет і, звичайно, широким рядом інструментів для трейдингу. Крім того, виступаючи своєрідним сховищем великих обсягів активів, криптобіржі повинні завжди підтримувати найвищий рівень безпеки.

Проте більшість бірж зараз працюють лише у форматі «крипто-крипто». Щоб почати працювати з криптобіржею, вам все одно доведеться як мінімум купити стейблкоїни у криптообміннику. Крім того, потрібно розуміти, що створюючи акаунт на криптобіржі, ви створюєте обліковий запис, а не адресу криптогаманця. Насправді монети зберігаються на гаманцях криптобіржі. Тому централізовані біржі з єдиним органом управління, директорами та акціонерами можуть без попередження заблокувати кошти, наприклад, отримавши запит від правоохоронних органів або просто вважаючи монети підозрілими.

Вибираючи між криптобіржею та криптообмінником за умови, що ви хочете просто інвестувати в криптовалюти, а не торгувати ними на щоденній основі, вибирайте простіший, ближчий та зрозуміліший варіант — обмінник криптовалют.

Crybex. Крипта доступна кожному.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше