Що таке мікрокредитування ®

Автор Галина Шподарева

Коронавірус та повномасштабне вторгнення росіян спричинило економічну кризу, через яку різко виріс попит на оформлення мікрокредитів. З ними ви можете взяти позику без передоплати https://finx.com.ua/kredit-bez-predoplaty на невелику суму та короткий період часу. Більше про це можна дізнатися на сайті компанії Finx. 

Як вибрати МФО

Оформленням мікрокредитів займаються мікрокредитні організації (МФО). Оскільки ринок такої послуги тільки в першому кварталі 2023 року виріс на 39%, таких компаній існує дуже багато. Саме тому, щоб отримати найкращі пропозиції на ринку, а також розраховувати на повністю легальну взаємодію з кредитором, при виборі МФО потрібно звернути увагу на такі основні фактори:

  1. Легальність діяльності. Сперш потрібно перевірити, чи мікрокредитна організація працює офіційно. Для цього перевірте її наявність в системі НБУ.
  2. Відсоткову ставку. Читайте уважно повністю умови, за якими оформлюється кредит. МФО часто відображає відсоткову ставку на один день, а не місяць.
  3. Графік платежів. Перевірте графік платежів. Наскільки він для вас зручний та реалістичний в плані повернення коштів. Більшість легальних МФО дозволяє клієнту самостійно визначати графік.
  4. Санкції та штрафи. Перед оформленням мікрокредиту краще самостійно розібратися, які санкції та штрафи накладаються компанією у випадку несвоєчасного повернення коштів.
  5. Додаткові умови договору. Читайте угоду повністю, щоб повні умови не стали для вас несподіванкою.

Що потрібно для оформлення мікрокредиту

Щоб стати клієнтом мікрокредитної організації, ви маєте  відповідати певним критеріям, а також надати копії певних документів.

Отже, для отримання мікрокредитів потрібно бути:

  • повнолітньою особою (кредити видаються людям від 18 років);
  • мати громадянство України (діючий паспорт на РНОКПП);
  • не мати попередніх судимостей;
  • бути власником банківської картки (дебетової чи кредитної) від українського банку. 

Оформлювати мікрокредит варто в тому випадку, якщо вам дуже різко потрібні гроші, а інших способів їх отримати немає. Водночас краще за все відразу розуміти, з яких коштів ви попередньо будете віддавати позику. Тому потрібно мати стабільну роботу та дохід. Якщо ви хочете один мікрокредит віддавати іншим, про це потрібно подумати двічі. Адже це прямий шлях до боргового зашморгу. 

Відповідально ставтеся до оформлення та погашення мікрокредитів, правильно розраховуйте свої сили, і тоді МФО стануть хорошими партнерами, а мікрокредитування корисним інструментом.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше