Скотч та стрічки: різновиди інструментів та характеристики ®

Автор Галина Шподарева

Універсальним будівельним та побутовим інструментом давно є скотч або будь-яка клейка стрічка. За допомогою цих матеріалів можна щось з’єднати, герметизувати, міцно склеїти чи відремонтувати. Також це відмінне рішення для пакування, дозволяючи захистити товар від впливу зовнішніх факторів та різних пошкоджень.

Але скотчі та стрічки бувають різними. Вони відрізняються виконанням, видом матеріалу, що використовується, структурою, щільністю та іншими параметрами. Вибираючи Скотч та стрічки можна знайти те, що склеїть навіть метал. Ці матеріали давно знайшли застосування у творчості, канцелярії та побуті.

Різновиди скотчу

На даний момент промисловість пропонує кілька видів скотчів та стрічки:

  1. Канцелярський. Відмінне рішення для побутового використання, включаючи офіс чи домівку. З його допомогою можна склеювати поверхні, які в майбутньому не піддаватимуться великому механічному впливу. Товщина стрічки від 25 до 40 мікронів;
  2. Малярний. Виготовляється на паперовій основі, легко рветься та не забезпечує належної адгезії, але з ним легко працювати. З його допомогою захищаються різні поверхні при ремонті та будівництві, попереджаючи попадання фарби, шпаклівки та інших матеріалів;
  3. Технічний. Гарантує найкращу адгезію, може бути алюмінієвим, армованим та металізованим. Перший виконаний з фольги, другий із тканинних волокон у вигляді армування, а третій з алюмінієвої стрічки, відмінно підходить для ізоляції та витримує температуру до 70 градусів;
  4. Двосторонній. Обидві сторони мають клейку основу, але одну з них може захищати вощений папір.

Під будь-які завдання можна знайти оптимальне рішення у потрібному розмірі.

Технічні особливості скотчу

Ширина скотчу та клейкої стрічки від 5 до 75 см. Ідеальний вибір можна зробити, відвідавши сайт виробника Polax, де є велика кількість різновидів скотчу та інших надійних інструментів. За допомогою правильно підібраного набору інструментів вдасться створити такий простір, про який завжди мріяли.

Додатково враховується довжина, виходячи з особливостей використання. Бувають скотчі у рулонах від 40 до 990 метрів. Найкоротші скотчі кілька метрів є декоративними і використовуються в малій кількості. Товщина від 25 до 50 мікронів.

Polax – надійний та перевірений виробник

Компанія Polax працює з 2015 року і безперервно підвищує якість своєї продукції, оновлюючи водночас асортимент з додаванням нових товарних позицій. Технічні розробки відповідають запитам як домашніх, так і професійних майстрів з різними незвичайними завданнями. Взаємодія з сотнею постачальників та виробників дозволяє запропонувати найкращі ціни на ринку.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше