Дівчинка, яку дістали з-під завалів у селищі Шевченкове, зустрілася зі своїм рятівником

Автор Галина Шподарева

Керівник сектору поліцейської діяльності № 1 Куп’янського РВП Павло Нестеренко, який 9 січня після обстрілу Шевченкового врятував з-під завалів дівчинку, завітав до неї із подарунками та смаколиками.

Дівчинка вперше після тих страшних подій зустрілася зі своїм рятівником. За словами матері Софії, дитина вже давно мріяла про цю зустріч, але якось не склалося. Про те, що саме завдяки Павлові дівчинка залишилась жива, її мама дізналася через соціальні мережі.

Ольга Плутцова, матір врятованої дівчини

Я дуже вдячна Павлу за порятунок моєї донечки. Навіть страшно уявити, що могло статися, якби він не опинився поруч. Того дня селище продовжували обстрілювати, але він не злякався й все одно рятував людей.

Дівчинка дуже любить малювати, викладати картини з мозаїки, робити ручні вироби. Свої роботи Софія залюбки показала гостю, розповіла про своє навчання та познайомила зі своєю улюбленою кішкою. Також дівчинка запросила свого рятівника на день народження, який святкуватиме цього місяця.

Нагадаємо, 9 січня близько 9:10 окупанти завдали ракетного удару по місцевому ринку у селищі Шевченкове. Саме тоді 10-річна дівчинка з бабусею прийшли на ринок за продуктами. Ракета влучила у землю прямо перед магазином, у якому вони знаходились.

Павло Нестеренко разом з іншими поліцейськими одразу побігли на місце розбирати завали та рятувати постраждалих. Магазин, біля входу до якого влучила ракета, майже обвалився, його закидало землею від вибуху. Саме туди кинувся поліцейський та почав голіруч розгрібати цегли, землю, уламки.

Під завалами Павло знайшов 10-річну Софійку. У дівчинки були осколкові поранення. Наразі дитина пройшла лікування й потроху повертається до нормального життя.

Джерело: відділ комунікацій ГУНП Харківської області.

Дівчинка, яку дістали з-під завалів у селищі Шевченкове, зустрілася зі своїм рятівником 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше