СБУ затримала колаборантку, яка очолювала «управління праці і соціальної політики» окупантів в Ізюмі

Автор Галина Шподарева

Служба безпеки викрила та затримала під час стабілізаційних заходів у деокупованих районах Харківщині ще одну поплічницю ворога, яка добровільно співпрацювала з незаконною владою держави-агресора.

Колаборанткою виявилася 58-річна мешканка міста Ізюм. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Від початку липня до вересня 2022 року вона очолювала «управління праці і соціальної політики» в окупаційній військово-цивільній адміністрації Ізюмського району.

На цій посаді жінка фактично сприяла становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Ізюмщини.

Вона зокрема займалася організацією роботи так званого «Центру соціального захисту населення», через який видавалася гуманітарна допомога від держави-агресора та в додаток до неї – ворожа пропагандистська газета «Харьков Z», у матеріалах якої заперечувалася збройна агресія рф проти України та пропагувалася легітимність окупаційної влади.

Також, на цій керівній посаді колаборантка виконувала інші організаційно-розпорядчі функції: брала участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводила збори підлеглих, приймала на роботу нових працівників та організовувала їх роботу.

Після звільнення району від російських загарбників зловмисниця залишилася у місті, але намагалася уникнути передбаченої законом відповідальності. Втім, оперативники спецслужби встановили її місцезнаходження та затримали.

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 58-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України), повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури.

СБУ затримала колаборантку, яка очолювала «управління праці і соціальної політики» окупантів в Ізюмі 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше