У Харкові на Рогані скажений пес напав на двох людей

Автор yelyzaveta

1 листопада у Харкові зареєстровано випадок сказу у безпритульної собаки (останній раз реєструвався в  середині 2021 року). Діагноз підтверджено Харківським філіалом «Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи».

Про це повідомили в «Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб».

Від безпритульної собаки, яку було відловлено працівниками КП «Центр поводження з тваринами» у Роганському житловому масиві (вул. Зубарєва), постраждало 2 особи, яких направлено на антирабічне лікування. Епідрозслідування випадку триває.

Також, на території Харківської області випадки сказу реєструвались у таких містах: Лозова (у Лозівському районі епізоотія сказу триває з минулого року), Ізюм та Чугуїв.

Всього станом на 2 листопада зареєстровано 63 випадки сказу тварин: у 32 котів, 18 собак, 8  лисиць, 3 бичків, однієї кози і однієї куниці. Від ушкоджень, нанесених скаженими тваринами, постраждали 85 людей.

«Нагадаємо, що з метою захисту від цієї особливо небезпечної хвороби треба щороку щепити домашніх тварин (в першу чергу, собак), уникати спілкування з незнайомими та дикими тваринами. У разі отримання пошкодження від тварин (укуси, подряпини, ослинення), необхідно негайно звернутися до лікаря-рабіолога або травматолога для проведення антирабічного лікування», – йдеться у повідомленні лабцентра.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше