У Вовчанську через обстріли горів житловий будинок

Автор yelyzaveta

Протягом доби з 25 по 26 вересня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 44 оперативних виїздів, з яких:

34 – на ліквідацію пожеж, 2 з яких були спричинені ворожими обстрілами;

1 – на чергування;

5 – допомога населенню;

4 – інші виїзди.

Близько 9:30 ворог завдав потужного артилерійського удару по Вовчанську Чугуївського району. Внаслідок обстрілу зайнявся дах приватного будинку. До місця події вирушили рятувальники 47-ї ДРПЧ. На час їх прибуття площа горіння склала близько 20 м². Також були виявлені пошкодження господарчої споруди, двох автомобілів та двох мопедів. Обійшлось без жертв та постраждалих. Пожежу вдалось ліквідувати об 11:20.

О 15:15 поблизу села Велика Шапківка Куп’янського району ворожі снаряди підпалили сухостій на відкритій території. Площа пожежі склала близько 4 га. З вогнем боролись рятувальники 44-ї ДРПЧ, котрі загасили його о 16:50.

Загалом із 44 пожеж, що трапились за добу, 20 виникли у природних екосистемах. Одна з причини ворожого обстрілу, решта – через людську недбалість, необережність з вогнем та навмисне випалювання сухої трави та чагарників.

У селі Донець з причини власної необережності 70-річний чоловік загинув на пожежі. Інформація про подію на номер 101 надійшла о 21:09. Горів житловий будинок барачного типу. На місце були направлені рятувальники 42-ї, 23-ї, 15-ї ДПРЧ та вогнеборці Андріївської місцевої пожежної команди. На час їх прибуття горіла одна з квартир та дах на загальній площі 80 м². Завдяки оперативним діям рятувальників о 22:25 вдалось локалізувати розповсюдження вогню та врятувати сусідні квартири. Остаточна ліквідація пожежі відбулась о 1:29.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 132 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Об 11:50 стало відомо про черговий випадок підриву сільськогосподарської техніки під час роботи в полі. Подія трапилась поблизу с. Андріївка Ізюмського району. Комбайн New Holland наїхав на невідомий вибуховий пристрій, ймовірно протитанкову міну. На щастя обійшлось без постраждалих. Внаслідок вибуху у комбайні сталась пожежа, котра була ліквідована силами аграріїв до прибуття пожежних підрозділів.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше