Які бувають види гірських велосипедів та в чому між ними різниця ®

Автор Галина Шподарева

Сьогодні при виборі велосипеда можна легко заплутатись, адже їх видів досить багато. Одними з найпопулярніших є гірські велосипеди https://veloplaneta.ua/ua/gornye, які виділяються своєю універсальністю та відмінними характеристиками. Проте й вони поділяються на різні підвиди. Якими бувають гірські велосипеди та в чому між ними різниця — з’ясовуємо в цій статті.

Які бувають види гірських велосипедів та в чому між ними різниця ® 7

Які є типи гірських велосипедів

Гірські велосипеди використовуються для різних потреб, і в залежності від цього поділяються на такі види.

ATB (All Terrain Bikes)

ATB — це звичайний прогулянковий велосипед, який не має значного обладнання. У нього є лише передні амортизатори (або взагалі вони відсутні), невеликий хід (до 80 мм), алюмінієва або сталева рама. Такий велосипед не підходить для екстремальної їзди, проте чудово себе демонструє в міських умовах та на природі.

Крос-кантрі

Крос-кантрі — це спортивний велосипед для швидкісної їзди по бездоріжжю. Він може мати один передній амортизатор із середнім ходом (до 100 мм) або бути короткохідним двопідвісом.

Крос-кантрі є одним із найпоширеніших підвидів гірського велосипеда. Його можна використовувати для поїздок як містом, так і перетнутою місцевістю.

Ендуро

Ендуро призначений для однойменного виду спорту, в якому є такі елементи, як спуск та підйом на велосипеді. Для цього він має вилку з ходом 150-180 мм. Ендуро чудово підходить для екстремальної їзди, проте у звичайних умовах може бути дещо незручним.

Трейл

Трейловий велосипед — це щось середнє між крос-кантрі та ендуро. В більшості випадків він має повну підвіску (120-140 мм). Трейл розроблений спеціально для швидкісної їзди по гірських стежках. Завдяки цьому він добре підходить для туристичних подорожей.

Фетбайк

Фетбайк виділяється масивними шинами завширшки від 3,5 до 5 дюймів (100-125 мм). Досить часто такий велосипед не обладнаний амортизатором, але його функцію ефективно виконує широка шина з низьким тиском. Особливість коліс дозволяє фетбайку без проблем їхати снігом та піском.

Які бувають підвіски у гірських велосипедів

В залежності від підвіски гірські велосипеди також поділяються на:

  • ригіди — жорсткий байк без амортизаторів;
  • хардтейли — велосипед із передньою амортизаційною вилкою;
  • двопідвіси — обладнаний передньою та задньою підвіскою.

Гірський велосипед — це чудовий засіб як для активного відпочинку, так і для пересування містом. Придбати гірські велосипеди різних типів можна в магазині Велопланета.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше