Як пошити сумку шопер своїми руками ®

Автор Галина Шподарева

Мені подобається виготовляти власні сумки, тому що колір, дизайн і особливо розмір повністю залежать від мене. А ось ця сумка, викрійкою та інструкціями з пошиття якої я хочу з вами сьогодні поділитися, моя найулюбленіша! Це проста та стильна сумка через плече у стилі шоппер, яка буде доречна як для походу за продуктами до супермаркету, так і для прогулянки пляжем. Вона дуже універсальна! І вгадайте, що? Ця сумка шоппер ще й двостороння! Хіба не краса?!

Щоб пошити сумку шопер своїми руками вам знадобляться:

  • 1 метр бавовняної тканини для основи
  • 1 метр лляної тканини для підкладки
  • ножиці для розкрою тканини
  • кравецькі шпильки
  • побутова швейна машинка
  • нитки та голки
  • швейні лапки (стандартна та для відстрочки)
  • праска та прасувальна дошка

Перш за все скачайте безкоштовну викрійку сумки шопера з сайту MadeEveryday. Потім роздрукуйте її на аркуші формату А4. Після цього склейте всі листи клейкою стрічкою та виріжте деталі викрійки.

Як пошити сумку шопер своїми руками ® 7

Крок №1.

Використовуючи деталі викрійки та ножиці для тканини, виріжте з двох різних матеріалів по дві однакові заготовки для основи та підкладки сумки.

Крок №2.

Складіть дві заготовки з одного матеріалу лицьовими сторонами один до одної та сколіть їх шпильками. Потім, використовуючи швейну машинку, зшийте прямим рядком обидві деталі з боків і знизу. Витримуйте припуск на шов 10 міліметрів (⅜ дюйма). Щоб шов вийшов акуратним і на однаковій відстані від краю, використовуйте лапку для відстрочки потрібного розміру. Повторіть те саме для пари заготовок з підкладкового матеріалу, неначе ви робите дві окремі сумки.

Як пошити сумку шопер своїми руками ® 9

Крок №3.

Виверніть заготовку з підкладки назовні та помістіть її всередину заготовки з основної тканини, щоб їх лицьові сторони були складені разом.

Крок №4.

Відміряйте 25 сантиметрів вниз від кінців лямок сумки. З цього місця ви почнете шити на наступному кроці. Далі скріпіть заготовки разом шпильками.

Крок №5.

Зшийте заготовки на швейній машині з припуском на шов 13 міліметрів (½ дюйма). Використовуйте лапку з лінійкою або направляючою, щоб отримати акуратний рядок.

Крок №6.

За допомогою ножиць для тканини, зробіть надсічки на вигнутих областях сумки, щоб вони лежали рівно. Будьте обережними, щоб не перерізати шов.

Як пошити сумку шопер своїми руками ® 11

Крок №7.

Обережно виверніть сумку на лицьову сторону. Потім пропрасуйте виріб праскою.

Крок №8.

Далі підверніть бічні краї всіх восьми лямок на 13 міліметрів і запрасуйте їх.

Крок №9.

Переконайтеся що всі лямки мають однакову довжину. За необхідності обріжте зайве і приведіть усі лямки до спільного знаменника за цим параметром.

Крок №10.

З’єднайте шпильками кінці, умовно, двох лівих та двох правих лямок підкладки. Повторіть ту саму операцію для лямок лицьової сторони нашої сумки шопер. Потім зшийте їх на швейній машині прямим рядком по верхньому краю, прокладаючи шов за 13 міліметрів від кромки.

Крок №11.

Поєднайте по краях лямки з лицьової та підкладочної тканини. З’єднайте їх шпильками, а потім зшийте разом, виконавши рядки по внутрішній та зовнішній стороні лямок. Щоб отримати акуратний шов встановіть на машинку швейну лапку для відстрочки розміром 3 міліметри (⅛ дюйма).

Як пошити сумку шопер своїми руками ® 13

Ну от і все. Наш проект успішно завершено. Тепер ви теж знаєте як пошити сумку шопер та маєте таку зроблену своїми руками. Тому саме час вирушити за покупками, щоб купити щось смачненьке і винагородити себе за добре виконану роботу!

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше