Міноборони купуватиме продукти для армії по-новому: які будуть зміни

Автор Геннадій Семенов

З грудня 2023 року закупівлями продуктів для армії займатиметься агентство «Державний оператор тилу».

Про це розказав заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков, пише Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні, 1 листопада, Міністерство оборони України оголошує торги на закупівлю їжі на Збройні сили України. У правилах цих торгів ми запровадили деякі зміни, на яких я зараз хочу наголосити.

Мета цих змін у тому, щоб не було перебоїв у постачанні їжі та, найголовніше, унеможливити корупцію.

З грудня цього року всіма закупівлями Міністерства оборони України займатиметься агентство «Державний оператор тилу». Це наш новий інструмент у закупівлях, який повністю візьме на себе весь функціонал», – розповів Кліменков на брифінгу в середу.

За словами заступника міністра, працівники агентства аналізуватимуть ринок, ціни, спілкуватимуться з постачальниками напряму, оцінюватимуть їх і аналізуватимуть роботу.

«Вони вже зараз вивчають ринок і готуються. Агентство закупівель на повну, як я вже зазначив, запрацює з 1 грудня. На сьогодні де-факто вони вже формують команду», – зазначив Кліменков.

У Міноборони додали, що очікують від Кабінету Міністрів ухвалення найближчим часом двох постанов, після чого «де-юре на 100% агентство закупівель із тилу запрацює».

Крім того, Кліменков повідомив, що цього разу Міноборони оголошує торги на їжу не на пів року, а на три місяці, тобто з січня по березень включно.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше