Окупанти зосереджують зусилля на Куп’янському та ще чотирьох напрямках: зафіксовано 36 зіткнень за добу

Автор Галина Шподарева

Зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 8 липня. 500 доба війни.

Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА типу Shahed по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Минулої доби російські окупаційні війська також атакували територію України іранськими ударними дронами Shahed. 12 із 18 цих БпЛА було знищено.

Окупанти зосереджують зусилля на Куп’янському та ще чотирьох напрямках: зафіксовано 36 зіткнень за добу 7

Крім того, ворог завдав ракетного удару по території одного з інфраструктурних об’єктів Запоріжжя. Також зафіксовано 53 авіаційних удари та близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зруйновано інфраструктуру, постраждали мирні люди.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби відбулось 36 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом доби завдав авіаційного удару в районі Вільшаної Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема це Попівка Чернігівської області; Краснопілля Сумської області та Окіп, Нескучне, Вовчанськ, Бударки і Рублене на Харківщині.

Окупанти зосереджують зусилля на Куп’янському та ще чотирьох напрямках: зафіксовано 36 зіткнень за добу 9

На Куп’янському напрямку противник намагався наступати в районах Новоселівського і Стельмахівки Луганської області. ЗСУ відбили усі атаки ворога. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Колодязне, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Куп’янськ та Кислівка Харківської області.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу противника, 4 – по зенітно-ракетних комплексах та 1 – по пункту управління ворога. Також нашими захисниками було знищено 2 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 2 пункти управління, склад боєприпасів, 8 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Детальна інформація по ситуації на інших напрямках – у зведенні Генштабу ЗСУ.

Окупанти зосереджують зусилля на Куп’янському та ще чотирьох напрямках: зафіксовано 36 зіткнень за добу 11

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше