Судитимуть орггрупу «правоохоронців», які під час окупації Харківщини полювали на українських патріотів

Автор yelyzaveta

У липні минулого року 40-річний чоловік погодився на пропозицію російських військових та став «командиром» так званого «Взвода патрульной службы» у складі «Управления внутренних дел» в окупованому Куп’янську.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Метою цього «органу» було придушення будь-якого супротиву військовій окупації з боку цивільних осіб, насадження злочинної політики та укладу життя рф, а також вчинення актів розправи над громадянами, які не хотіли підтримувати «русский мир».

До роботи у псевдоправоохоронному органі чоловік залучив ще трьох своїх однодумців.

Так, його 30-річний знайомий обійняв посаду «полицейского Взвода патрульной службы». Ще двоє чоловіків віком 35 та 32 роки стали «полицейскими-водителями».

Четверо колаборантів виявляли осіб серед числа учасників АТО, осіб, які проходили службу в ЗСУ, органах МВС, Національної Гвардії та українських патріотів.

Крім того, вони вишукували у населення зброю для подальшої її передачі окупантам. Також «полицейские» патрулювали місто та разом з російськими службами «несли службу» на блокпостах.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох чоловіків за фактами колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Всі учасники орггрупи перебувають у розшуку. Їх судитимуть заочно у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Довідково: 40-річному обвинуваченому додатково інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше