Автомобільний бампер: яка його функція? ®

Автор Галина Шподарева

Бампер є складовою кузовної частини автомобіля. Основне його завдання ‒ захищати сам кузов від пошкоджень під час незначних зіткнень з будь-чим. Бампер ніби забирає на себе енергію удару. Погодьтеся, простіше та дешевше буде замінити бампер, ніж кузов. Інтернет-магазин автозапчастин Bex Space (https://bex-space.com/) пропонує широкий вибір бамперів для десятків моделей авто.

У випадку зіткнення з пішоходом бампер пом’якшує забій, і серйозних травм вдається уникнути. Останнім часом виробники для підвищення безпеки встановлюють на бамперах спеціальні частини для захисту пішоходів, а конфігурацію «відбійників» роблять такою, щоб той, на кого вчинено наїзд, не потрапив під колеса і уникнув більш значних травм.

Цікаво, що на перших машинах бампера не було взагалі. Потреба в них з’явилася, коли автомобілів на дорогах стало більше і зросли швидкості руху.

0200142900.jpg

Бампер як частина зовнішнього дизайну

Бампер ‒ це ще й важлива деталь екстер’єру автомобіля. З різними бамперами машина набуває особливого вигляду. У відеороликах про тюнінг часто можна спостерігати ці дивовижні метаморфози, наприклад, на RENAULT або HYUNDAI. Тому, коли під час невдалого паркування поблизу кущів, бордюрів, кучугур зі снігу та льоду і, ніде правди діти, інших транспортних засобів на бампері з’являються подряпини, сколи, незначні вм’ятини, загальний вигляд авто багато втрачає. В такому випадку доведеться загалом цілий бампер замінити на новий (https://bex-space.com/bamperi-ta-komponenti), щоб бути впевненим у досконалому зовнішньому стані свого «металевого коня».

bmw-x5-35d-2012-c8PQATKU.jpg

Основні частини автомобільного бампера

Відколи бампер став складовою авто, його будова, конфігурація та матеріал, з якого він виготовлений, постійно змінювалися.

Основні частини бамперів сучасних машин:

  • балка;

  • зовнішня накладка (у старих моделях виготовлена з алюмінію, зараз ‒ з пластику, він менш травматичний і дешевший);

  • наповнювач (він нього залежить рівень поглинання енергії під час зіткнення).

Якщо бампер пошкоджено, іноді можна замінити лише биту складову. Її, а також ті деталі, які зносилися внаслідок тривалої експлуатації, можна теж замовити на Bex Space. У зручному каталозі дуже просто вибрати потрібні деталі: кріплення, молдінги, відбійники бампера (https://bex-space.com/vidbiyniki-bampera) та інші компоненти. Якщо немає можливості купити оригінальні деталі, можна підібрати бюджетні варіанти.

У бампера надважливе завдання. Він буквально «тримає удар», тому треба подбати і про його захист. З цією метою на бампер наклеюють смужки з матеріалів з хорошою амортизацією та прикріплюють пластикові «фартухи».

Відігнуте кантування бампера виконує функцію спойлера, який перетворює турбулентний повітряний потік на ламінарний, щоб зменшити опір і збільшити силу притискання авто до дороги.

Де знайти бампер та інші запчастини до машини

На Bex Space є запчастини нові та вживанні майже до всіх авто: Audi, Chevrolet, Fiat та низки інших моделей. Пошук дуже зручний. Треба вибрати:

  • марку машини;

  • модель;

  • модифікацію;

  • тип кузова;

  • рік випуску.

З отриманого переліку запчастин знайти потрібну.

Крім цього, на сайті є можливість пошуку потрібної деталі по її VIN-коду (для кожної деталі він унікальний, знайти його можна в онлайн-каталозі запчастин до потрібної моделі автомобіля). Така ідентифікація запчастин дуже допомагає, можна уникнути марного придбання та зайвих витрат.

-6G14hP3d.jpg

В Україні складно знайти деталі до автокарів з Китаю та машин зі США та Європи. Співробітники Bex Space можуть за потреби замовити їх за кордоном ‒ компанія має 5-річний досвід прямих доставлень автомобілів та запчастин до них. Завдяки злагодженій роботі логістичного відділу деталь буде доставлено в Україну дуже швидко.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше