Як купити саджанці якісні та не помилитись? Посадковий матеріал згідно рекомендацій Кліома Сервіс®

Автор Галина Шподарева

Ви садовод-початківець? Спробуємо розказати Вам як замовити якісні саджанці, щоб отримати великий урожай. Почнемо з того, що молоді плодові дерева потрібно купувати у надійних місцях. Покупка на звичайному ринку — далеко не вірна ідея, адже Ви ніколи не будете на 100% впевнені, що посадковий матеріал приживеться, не говорячи вже про врожай. Є чимало порад стосовно підбору посадкового матеріалу. Про це ми поговоримо далі.

 Замовити якісні саджанці рослин від Кліома Сервіс розсадник
Наші 9 пунктів, що допоможуть обрати саджанці правильно

Краще всього проростають молоді рослинки. Їм простіше пристосуватися. Найважливіший параметр вибору — щеплення. Воно має робитися за півтора року до висадки. Рослина, яка щеплена більше 4 років тому буде рости повільніше та гірше розвиватися. 

Подивіться на на кореневу шийку — місце над корінням. На цій ділянці має бути невеликий вигин з ранкою, що зажила або пеньок — слід від обрізаної прищепи. Якщо це місце не заростає, то найімовірніше рослина заражена трутовим грибком. 

При виборі саджанця звертайте увагу на корінці, а не на розміри посадкового матеріалу. Якщо пошкоджень мінімум на корінчиках, тим швидше рослина адаптується та почне проростати. 

Саджанці купити гуртом від розсадника Кліома Сервіс в Україні
Якісний посадковий матеріал купити за ціною виробника в Україні

Бічні корінці мають бути рясними. Якщо наявний лише головний корінь, а бічних відростків мало або відсутні зовсім, то ймовірно дерево хворе. 

Якщо продавець не потурбувався про захист коренів від висихання, то краще відмовитися від замовлення. Якщо корені пересохлі чи обвітрені, то швидше за все рослина вже мертва. Важливий момент, щоб корені не були приховані повністю. Ви маєте оцінити їх стан. 

Рослинки вегетаційним періодом від 4 років мають бути із грудкою землі на корінцях. Але вона повинна бути не надто великою, щоб із легкістю переглянути стан кореневої системи. 

Плодове дерево може продаватись із закритою кореневою системою з легким ґрунтом. Рослини такого виду ціняться більше, тому варто перевірити чи вас не обманюють. Спробуйте злегка припідняти рослину за стовбур, якщо вона легко виймається з горщика, то вам хочуть продати простий саджанець.

Але якщо рослина важко “покидає” контейнер, або коріння проросло через горщик, то це якісний саджанець. 

Зверніть увагу на стовбур, він повинен бути рівненьким і без ушкоджень. Бажано, щоб пагони схилялися до стовбура від 45 до дев’яносто градусів. 

Рекомендуємо вибрати сорти, що будуть рости у вашому регіоні. Але будьте готові при покупці з рук назавжди є гарантія, що Ви купили те, що хочете. Рекомендуємо купувати саджанці в перевірених місцях, наприклад, в інтернет-магазині Кліома-Сервіс

В інтернет-магазині детально описані сорти рослин, ризики придбати посадковий матеріал, який не буде рости в ваших кліматичних умовах мінімальний. До того ж Ви можете бути впевнені в якості, бо відгуки покупців скажуть самі за себе. 

саджанці купити за цінами виробника гуртом
Якісний посадковий матеріал та розвинута коренева система рослини виглядає так.

Чому потрібно замовити саджанці дерев онлайн?

Говорячи про даний онлайн магазин, то потрібно згадати, що всі рослини відсилаються із особистого розплідника. Перед відправкою кожна рослина проходить огляд. Професійні садівники звертають увагу на коріння, що має бути цілим та достатньо змоченим, аби легко перенести транспортування.

Замовники зазвичай отримують молоді рослинки з двома-трьома пагонами. Інтернет-магазин пропонує молоді дерева, що 100% приживаються та швидко ростуть. Яблуні, сливи, абрикоси чи ще більш унікальні варіанти, наприклад, фундук, айва, диплоїдні сливи — і це не все, що можна придбати онлайн. Окремо виділити потребу у комплексних та мінеральних добривах для забезпечення рослинок поживними міктро та макроелементами.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше