Платіжна система для сайту, інтернет-магазину в Україні ®

Автор Галина Шподарева

Якісно налаштована онлайн оплата – це важливий фактор у розвитку будь-якого інтернет-магазину. Для клієнта це швидкий та зручний спосіб розплатитись за товар та якісний сервіс, а для бізнесу – оптимізація платіжних процесів та позитивний вплив на продажі. 

Що варто знати про платіжну систему перед підключенням до сайту? Як проходить процес підключення? 

Як працює платіжна система на сайті

Говорячи про процес оплати для покупців, то алгоритм дій, як правило, не змінюється. Умовно можна виділити декілька етапів:

  1. Клієнт обирає товар та починає процес оплати;
  2. Користувача переносять на сторінку оплати платіжного провайдера;
  3. Покупець обирає зручний спосіб оплати, вводить платіжну інформацію та тисне кнопку “Сплатити”;
  4. У випадку якщо платіж підтверджується – з рахунку клієнта знімаються гроші.

Також важливо зазначити, що окрім покупця, в процесі також беруть участь, само собою, продавець та платіжний провайдер. Постачальник послуг фактично звʼязує сайт з банком через платіжний шлюз, що і дає можливість провести транзакцію як можна швидше. 

Платіжне рішення від Tranzzo

Tranzzo – це міжнародна платіжна платформа, яка пропонує платіжні рішення для бізнесів по всьому світу. Як було вже зазначено вище, під час інтеграції платіжної системи слід враховувати декілька важливих факторів.

Команда Tranzzo https://tranzzo.com/uk-ua підбирає наступні методи індивідуально під кожний бізнес:

  • Міжнародні та локальні картки

Клієнти зможуть оплатити картками таких брендів як Visa, Mastercard, UnionPay, Простір, і багато інших.

  • Електронні гаманці

Диджитал-гаманці – це ще один популярний вибір серед клієнтів в Україні, змотивований зручністю та оперативністю. Серед доступних опцій є ApplePay, GooglePay, PayPal тощо.

  • Альтернативні методи оплати

Для онлайн-бізнесу дуже важливо надати як можна більше варіантів оплати, щоб покупці не мали обмежень. Банківські перекази, ваучери та мобільні платежі зроблять процес онлайн оплати більш адаптивним під будь-які країни.

  • Криптовалюта

Сучасний клієнт все частіше обирає такий варіант безготівкової оплати як криптовалюта. Завдяки Tranzzo, ви можете запропонувати своїм покупцям оплату через Bitcoin, Ethereum, Ripple та інші. 

Щобільше, Tranzzo також пропонує готові рішення White-label продуктів:

  • SaaS PSP;
  • Payment Orchestration Platform.

Як налаштувати прийом платежів на сайті

Існує три ефективних способи інтегрувати онлайн платіж для бізнесу електронної комерції:

1. Модулі CMS

Платіжні системи використовують багато різних готових модулів, наприклад, Ecwid, WordPress, Joomla та InSales. Перевага цього способу інтеграції в тому, що процес не складний та не займає багато часу.

2. Підʼєднання до API

При виборі підключення через API є можливість отримати доступ до додаткових функцій як увімкнути та вимкнути доставку товарів, встановити термін дії рахунку, налаштовувати відбиття варіантів оплати та багато іншого.

3. Посилання для сплати замовлення

Такий спосіб частіше всього використовують невеликі магазини або починаючи онлайн-бізнеси. Принцип роботи простий – посилання генерується на спеціальній сторінці платіжної системи, потім вона копіюється та відправляється клієнту.

Висновок

Важливо розуміти, що перед підключенням платіжної системи слід також враховувати цілі самого бізнесу та особливості цільової аудиторії. Глибокий аналіз допоможе зробити правильний вибір та зробити все якісно.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше