У Харкові завідувачку ветклініки впіймали на хабарі

Автор Геннадій Семенов

Завідувачка однієї з харківських державних лікарень ветеринарної медицини розробила схему додаткового заробітку для себе на харків’янах, які звертались за отриманням дозвільних документів на тварин для виїзду за кордон.

Про це повідомляє прокуратура Харківській області.

Влітку цього року до підозрюваної звернулась мешканка Харкова для отримання двох санітарно-ветеринарних паспортів міжнародного зразка на її собак, аби мати змогу на законних підставах вивезти домашніх улюбленців за кордон.

Завідувачка лікарні повідомила, що процедура оформлення таких документів, проведення необхідних щеплень і чіпування займає багато часу, однак є можливість пришвидшити процес за 11300 гривень.

31 жовтня цього року, під час передачі частини неправомірної вигоди в розмірі 9 тисяч гривень, завідувачку викрили правоохоронці і затримали її в порядку ст. 208 КПК України.

У Харкові завідувачку ветклініки впіймали на хабарі 7

Наразі прокурорами ініційовано питання щодо відсторонення підозрюваної від займаної посади. Встановлюється причетність жінки до інших епізодів корупційного злочину.

У Харкові завідувачку ветклініки впіймали на хабарі 9

Також встановлено, що проблеми із законом у завідувачки ветеринарної лікарні виникають не вперше — вона є обвинуваченою в іншому кримінальному провадженні за фактами шахрайства та одержання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України). Жінку судять у Комінтернівському районному суді Харкова.

За клопотанням сторони обвинувачення жінку було відсторонено від посади у період з 03.11.2022 по 02.08.2023.

Але в подальшому суд відмовив у задоволенні клопотання прокурорів про продовження строку відсторонення від посади обвинуваченої, і жінку знову було призначено завідувачкою лікарні.

Таким чином, майже одразу після призначення на посаду завідувачка повернулась до протиправної діяльності, вчинила новий корупційний злочин і стала підозрюваною у ще одному кримінальному провадженні.

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова їй повідомлено про підозру.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше