На Харківщині службовець заволодів бюджетними коштами

Автор Ксенія Кайдалова

Харківською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо ФОПа за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України) та за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці 2021 року підприємець уклав договір підряду про проведення робіт з капітального ремонту спортивного майданчика зі штучним покриттям на території однієї зі шкіл у смт Нова Водолага. 

Проте службовець вирішив заволодіти бюджетними коштами. Він забезпечив виконання вказаних робіт із значно зменшеними обсягами, ніж ті, що зазначені в акті до договору. 

Виконання робіт оформлювалось відповідним актом приймання виконаних будівельних робіт, який підписав підприємець. Саме на підставі цього школа здійснила переказ бюджетних коштів на рахунок підприємства-підрядника.  

Обвинуваченого судитимуть у Нововодолазькому районному суді Харківської області. 

Досудове розслідування проводив СВ ВП №3 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше