Пілота рф, який бомбардував Харків, звільнили від ув’язнення та готують для обміну

Автор Галина Шподарева

Російського пілота, який бомбардував харківську телевежу, звільнили від ув’язнення. Таке рішення суд прийняв на клопотання Генпрокуратури про звільнення засудженого від відбуття покарання. В подальшому військового злочинця готуватимуть для обміну військовополоненими.

Про це йдеться в ухвалі Дзержинського райсуду Харкова, опублікованій в Єдиному держреєстрі судових рішень.

2 березня вироком Дзержинського районного суду Харкова пілота рф визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на 12 років.

Як встановило слідство, 6 березня 2022 року обвинувачений здійснив бомбардування РТПС Харків 8 авіаційними бомбами ФАБ-500 загальним тротиловим еквівалентом 2 тони 400 кілограм.

«За наслідками бомбардування телевізійна башта РТПС Харків отримала пошкодження металоконструкції, які значно знизили її несучу спроможність та унеможливлюють її подальшу безпечну експлуатацію, пошкоджено адміністративну будівлю станції, а також обладнання товариства з обмеженою відповідальності «лайфселл».

Військовослужбовцями Національної гвардії України літак було знищено, пілоту вдалося катапультуватися, після чого його затримали.

Відповідно до листа Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими від 04.03.2023 № 222/6/98 стосовно обвинуваченого прийнято рішення про передачу його для обміну як військовополоненого.

Після звільнення з-під варти злочинця передати під нагляд представникам Головного управління розвідки Міністерства оборони України, для організації та проведення його обміну як військовополоненого.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду через Дзержинський районний суд м. Харкова протягом семи діб з моменту її оголошення.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше