Правоохоронці встановили працівника ДСНС, який привіз снаряд, через вибух якого загинули двоє курсантів

Автор yelyzaveta

Як повідомлялось раніше, 31 травня у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України, що розташований у Харківському районі, загинули двоє курсантів-рятувальників віком 22 та 21 рік. Це сталось у приміщенні гуртожитку, де нині живуть і навчаються курсанти.

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

Правоохоронці встановили працівника ДСНС, який привіз снаряд, через вибух якого загинули двоє курсантів 7

Смерть студентів настала в результаті вибуху артснаряду калібру 152 мм. Ще один 20-річний курсант отримав поранення. Встановлено, що начальник кафедри приніс до навчального корпусу цей снаряд та залишив його в одному із приміщень, де перебували курсанти. 

Нині слідством також встановлено, що цей снаряд начальнику кафедри привіз та передав його знайомий — головний фахівець одного з відділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, який в цей час проходив підвищення кваліфікації у вказаному Центрі під керівництвом цього начальника кафедри.

Правоохоронці встановили працівника ДСНС, який привіз снаряд, через вибух якого загинули двоє курсантів 9

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру чоловіку за фактом придбання, зберігання, перевезення та передачі бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Правоохоронці встановили працівника ДСНС, який привіз снаряд, через вибух якого загинули двоє курсантів 11

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше