Вів бюджет та лісове господарство: у с. Руська Лозова затримали колаборанта

Автор Ксенія Кайдалова

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 40-річному мешканцю с. Руська Лозова за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

 За даними слідства, чоловік пішов на співпрацю з російськими загарбниками та обійняв посаду «и. о. начальника управления лесного хозяйства» так званої «ВГА Купянского района Харьковской области». 

«Посадовець» виконував низку функцій, насамперед — координував виробничу діяльність фейкового «Купянского лесного хозяйства», створеного на базі українського підприємства. 

Також колаборант формував та погоджував бюджет для виплати заробітної плати у російських рублях працівникам вказаного підприємства.  

Своїм підлеглим підозрюваний надавав вказівки щодо заготівлі деревини та здійснення перереєстрації усіх транспортних засобів, укладання трудових договорів та їх реєстрації в органах окупаційної влади.  

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше