Як купити живі квіти й не помилитися з вибором? ®

Автор Ксенія Кайдалова

Купівля живих квітів – це приємна, але не дуже проста задача, адже навіть кращий, найгарніший у світі букет не є універсальним презентом. І навпаки – інколи одна-єдина квітка, яка до того ж ще й недорого коштує, може затьмарити найдорожчий букет та викликати шквал емоцій в одержувача, якщо підійти до купівлі грамотно.

На сьогодні купити живі квіти на будь-який смак та бюджет не є великою проблемою, це можливо зробити скрізь, навіть у маленькому вуличному магазинчику. Інколи такі покупки бувають досить вдалими, але це лотерея. Краще звернутися до солідного закладу з хорошою репутацією, наприклад, до відомої Украфлори – компанії-постачальника з 30-річним досвідом. Проте навіть в такому разі треба мати деякі попередні знання.

На що звернути увагу

Під час купівлі квітів, слід враховувати наступні фактори:

  1. Якість. Шукайте рослини без фізичних пошкоджень, зів’ялих пелюсток або зміни кольору (потемніння, тьмяність). Вибирайте такі квіти, які ще мають бутони або щойно почали цвісти, адже вони протримаються довше.
  2. Свіжість. Перевірте стебла, щоб переконатися, що вони тверді та пружні. Якщо рослини загорнуті в поліетилен, відкрийте упаковку, щоб переконатися, що вони вільні від шкідників та цвілі. Свіжі квіти мають чистий та приємний аромат. 
  3. Призначення. Різні випадки вимагають різних квітів. Наприклад, томні червоні троянди є класикою для романтичних стосунків, тоді як життєрадісний букет різнокольорових ґербер – кращий варіант для привітання дитини чи підлітка у День Знань.
  4. Колір. Доречно вибирати такі кольори, що доповнюють один одного. Рожеві, кремові та пастельні забарвлення зазвичай призначаються жінкам, тоді як чисті насичені кольори (білий, червоний, жовтий, синій) вважаються unisex і обираються у відповідності з тематикою свята та особою, який вони призначені.
  5. Стійкість. Деякі квіти, наприклад хризантеми, живуть у вазі довше, ніж, скажімо, тюльпани. Шукайте в асортименті апріорі стійки рослини, або дослухайтеся до порад продавця стосовно подовшання життя у вазі нестійких видів.
  6. Презентація. Шукайте магазини з широким асортиментом квітів, саме там є можливість створювати індивідуальні композиції на основі ваших уподобань. Дослідіть, в якому закладі працюють найкращі флористи, переглянувши фото їх попередніх робіт на сайті компанії-продавця. 
  7. Ціна. Живі квіти бувають недешевими, але є способи придбати їх недорого, якщо порівняти ціни в інших продавців через Інтернет. Перевірте наявність розпродажів або знижок, подумайте про вибір сезонних видів, які доступні на момент купівлі. 
Як купити живі квіти й не помилитися з вибором? ® 7

Пропонуємо відвідати сайт компанії Ukraflora, ознайомитися з каталогом квітів, переглянути зразки готових букетів та вибрати саме те, що найбільше відповідає вашому уявленню про прекрасне.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше